Máte doma málo místa? Podívejte se, kde jsou doma rezervy.

byt

V momentě, kdy přemýšlíte o větším bytě, často stačí odhalit prostorové rezervy. Jsou v každém bytě. Přinášíme inspirace, jak využít hluchá místa zužitkovat v náš prospěch.

Noční stolky a lampičky

V ložnici vám může zabírat prostor noční stolek, kam dáte sklenici vody, knihu, časopis, krém na ruce a další drobnosti. Zbavte se noční lampičky a zavěste ji vedle postele. Ušetříte místo a budou působit velmi stylově.

Využijte vysoké stropy

Díky vysokým stropům lze nastavit prakticky takový typ loftu. Vybudujte příčku ze dřeva nebo ji postavte na pilíře, přiložte žebřík a ve výšce si pak udělejte místo na spaní, hernu nebo úložné prostory. Efektivně využijete vysoké stropy, které jinak nejsou nijak praktické, ani úsporné.

Vyklápěcí stoly a stohovací židle

Některé stoly můžete v malých bytech sklápět nebo stohovat, stejně jako židle. Jídelní stůl v kuchyni může být sklopený u zdi jako ochrana stěny, během jídla jej vyklopíte a přeměníte na pěkný jídelní kout. Takto to lze udělat i s pracovním stolem na počítač nebo s psacím stolem. Alternativou je vysouvání stolku, skládání nebo stohování židlí.

Kuchyňský ostrůvek

I v malé kuchyni je lepší malý ostrůvek než velký jídelní stůl. Kuchyňský ostrůvek umí uschovat polovinu pomůcek v kuchyni. Nápoje, potraviny i potřebné nádobí. Navíc tak dokáže velmi prakticky rozšířit pracovní prostor vaší kuchyně.

Lomené stěny

Rohy a vyčnívající stěny jsou nepraktické, pokud jim nedáte jejich praktické využití. Může to být improvizovaná knihovna, police i sezení. Rohovou skříňkou vyrobenou na míru využijete další metry čtvereční na odkládání vašich věcí.

Zavěšujte

Zavěsit lze hrnce, šálky, nádobí, nože, kořenky, kuchyňské utěrky, lampy i televizi. Je mnoho věcí, co můžete odložit na stěnu. Stěna hodně unese a zároveň z toho můžete vytvořit designové umění. Naučte se doma ve svých rodinných domech a bytech využít hluchá místa. Neplýtvejte prostorem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient