Proč si udělat dovolenou v exotické zemi

Typická česká dovolená zahrnuje poznávání jiných míst především v Evropě. Lidé často jezdí do Chorvatska, Řecka či Itálie. Často také Češi tráví svou dovolenou v jejich rodné zemi. Poznávají českou přírodu. Proč ale nezkusit něco nového? Nabízí se exotika. Zkuste letos zamířit například na Sri Lanku do Thajska či Vietnamu. Na své si přijdou milovníci moře, zvířat ale také architektury. Zároveň můžete poznat nový druh kultury, která u nás není příliš známá. Uvidíte, že lidé v exotických zemích žijí úplně jinak než tady v Evropě. Dále také můžete poznat jejich typickou kuchyni a ochutnat nové potraviny. Na své si také přijdou i ti, kteří mají rádi čaj. V Asii je velké množství čajových plantáží. Záležet bude na vás, co upřednostníte.

Nezapomeňte: Před odjezdem do zahraničí si včas ověřte, jaké platí aktuální podmínky pro vstup do Vaší vysněné země. Přečtěte si více o cestovních pasech a vízové povinnosti a nenechte se zaskočit žádnou povinností.

Exotické ovoce

Ano i tady v česku můžete narazit na ananas, kiwi, mango či papáju. Chutná však stejně jako v exotických zemích? Určitě ne. Ovoce sem musí docestovat, což nějakou dobu trvá. Není tedy možné, že v obchodě narazíte na opravdu čerstvý kus exotického ovoce. Pokud si zajedete do nějaké ze zmíněných zemí, můžete navštívit zdejší trhy. Není to nic neobvyklého, trhy jsou skoro denní součástí Asijských zemí. Na trhu si jednoduše ovoce zakoupíte a ochutnáte. Ihned uvidíte ten rozdíl.

dovolená v exotické zemi

Architektura

Jako v Evropě, tak i v Asii mají typické stavby. Možná se vám budou ze začátku zdát zvláštní, ale později jim určitě přijdete na chuť. Můžete se porozhlédnout po starších stavbách ale také i moderních. Navštivte například Marina Bay Sands v Singapuru.

Zvířata v Asii

V zoologických zahradách exotických zemí můžete narazit na zvířata, jaká jste doposud na živo neviděli. Například pandu. Tu jen tak v Česku neuvidíte, nejsou zde pro ni vhodné podmínky. Pokud nemáte zájem o zvířata v zoo, můžete navštívit například sloní sirotčinec na Sri Lance. Zde se můžete na slonovi dokonce svézt. Pokud chcete vidět zvířata ve volné přírodě, neváhejte navštívit Thajsko. Zde se přímo na některých plážích usadily opice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *