Stres ovlivňující naše zdraví

Stres je z jedním z mnoha faktorů ovlivňujících naše zdraví. Oslabuje náš imunitní systém a někdy nás tak pohltí, že se ho ani neumíme zbavit. Jak vy bojujete se stresem?

Když jsme vystresovaní, jsme podráždění, znechucení, úzkostní a uzavření do sebe. Někomu na stres pomůže jóga, plavání, procházka nebo poslech relaxační hudby. Nejlepším způsobem jak odbourat napětí a vyplavit adrenalin je vždycky pohyb. Můžeme cvičit doma, zajít si do fitness centra, jít ven běhat, vytáhnout brusle nebo kolo. Sport upevňuje zdraví, posiluje tělo, uvolňuje mysl a ulevuje duši.

Jak zvládnout stres

Pozitivní myšlení je lepší než pesimismus. Je třeba věřit, že vše dobře dopadne, i když jinak, než jsme si mysleli. Relaxace, jóga či meditace a dechová cvičení dovedou doslova zázraky. Více pohybu v podobě cvičení a procházek nám zvedne náladu. Zábava a odpočinek jsou mimořádně důležité. Musíte si chvilku najít čas pro sebe a relaxovat. Jít do kina, s kamarády na kávu nebo do wellness. Důležitá je i podpora. Neodhánějte od sebe rodinu, přátele a nejbližší, budete je totiž potřebovat.

Ulevte tlaku v očích a jejich únavě

Uklidněte svoje oči, které si musí odpočinout od dlouhého koukání na televizor či do monitoru počítače. To oči velmi unavuje a často to prohlubuje naši celkovou únavu. Zkuste si je na chvilku zavřít, nebo se zadívat na 5 minut ven oknem do dálky. Aby se oči dostatečně zregenerovaly, dopřejte jim čas.

Rychlé odbourání stresu

Hluboké dýchání správným stylem uvolní vaši mysl a zmírní stresové situace. Pomáhá i masáž. Uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe. Zkuste teplou koupel a dejte si do ní trochu levandule, která dobře působí proti vyčerpání a stresu. Má příjemnou vůni, zbavuje úzkosti, uvolňuje napětí a snižuje krevní tlak. Přidejte indický žen-šen, meduňku, mučenku, granátové jablko, vitamíny skupiny B a C.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient