Zkuste maso se zeleninou a vyzkoušejte Whole30

Hubnutí

Whole30 je program, při kterém většina lidí zhubne. Drží se ale pro celkový lepší pocit a odnaučení nezvladatelných chutí.

Když totiž tělo živíte opravdovým jídlem plným živin a dáváte mu dostatek, srovná se samo na ideální stav. Jojo efekt se pak nedostavuje, pokud se tedy nepostíte do nezřízeného jídla. Mnoho lidí i nadále hubne po ukončení diety. Díky měsíci bez prohřešků se naučíte správně jíst a omezovat.

Co je Whole30

Během 30 dnů programu Whole30 jíte jen maso, vajíčka, zeleninu, oříšky, přirozené tuky jako olivový či kokosový olej nebo sádlo a můžete i ovoce. Jí se 3x denně, v libovolném množství a kombinacích. Pije se čistá voda, čaje a káva. Vaše buňky správně pracují a nevyvádí, jako když do sebe cpete velké množství cukru. Pak přiberete úplně ze všeho. Měsíc na potravě Whole30 slouží jako restart, během kterého se vaše tělo vzpamatuje a naučí se vám říci o tolik jídla, kolik opravdu potřebujete.

Co se stane s vašimi chutěmi

Naučíte se vnímat správně jídlo a budete vnímat celkovou fyzickou pohodu. Nebude vás přepadat agresivní hlad. Nemusíte nic odměřovat. Skládání porcí je jednoduché. Bílkovina na velikost dlaně, při fyzické zátěží na 2 dlaně, k tomu tolik zeleniny, aby zaplnila zbytek talíře. Tuky jsou součástí jídla a měří se podle typu na velikost palce nebo na hrst. Tělo je chytré. Když dostane opravdové jídlo, ví, kdy má dost. Doma stačí mít maso, zeleninu a nějaký tuk.

Ušetřete si čas

Pečte toho víc najednou a nakrájejte maso na malé kousky. Zeleninový salát si lze udělat do lednice. Základní jídlo uděláte tak, že nakrájíte maso a zeleninu a dáte je přikryté dusit do trouby. Salát stačí zamíchat, přidat olej a citron. Jen si musíte zvyknout na život bez pečiva. Zeleniny je mnoho druhů. Vyzkoušejte blanšírovat kadeřávek a dejte jej i do salátů. Choi neboli brukev čínskou krátce poduste na kokosovém oleji, s rybí omáčkou, zázvorem a chilli. Květákové růžičky dejte s kari kořením a červenou cibulí a 40 minut zapéct na 180 °C do trouby.

Kolik to stojí

Sníte toho méně, nejíte sladkosti, slané pochutiny ani limonády, jíte 3 jídla denně a neutrácíte za svačiny. Maso a zelenina je základní jídlo, je sice dražší než levný salám s rohlíkem, ale nakonec to vyjde asi stejně. Můžete si dát avokádo a balený už natrhaný salát, který vás bude stát mnohem víc, nebo čerstvou, sezonní zeleninu a maso, které je právě v akci. Za to, že se budete cítit dobře, to stojí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient