Zrychlení metabolismu aneb jak probudit svůj organismus

Zrychlení metabolismu aneb jak probudit svůj organismus

Někteří lidé mají se svým metabolismem problémy. Pokud je váš metabolismus příliš pomalý, má to za následek přibírání na váze. Pak už jen stačí dát si něco malého navíc a váha stoupne. V tomto případě je na čase znovu probudit svůj organismus. To opět urychlí spalování tuků ve vašem těle. Rychlost metabolismu je dána několika faktory. Jako první je genetika. Ta mám vliv na celé vaše tělo a metabolismus. Spousta potravin může metabolismus zrychlovat nebo naopak zpomalovat. Jídlem můžete značně ovlivnit spalování tuků. Vliv na metabolismus má i věk, pohlaví a hormony.

Co můžete pro svůj metabolismus udělat?

To hlavní, čím můžete organismus probudit je snídaně. Je to podstatné jídlo celého dne. Ten, kdo je zvyklý nesnídat, má velký předpoklad, že se mu zpomaluje metabolismus. To jednoduše napravíte tím, že snídat začnete. Pokud nejste zvyklí nedávejte si hned celou snídani. Začněte pomalu a postupně zvětšujte porci. Nezapomeňte na to, že snídaně musí být plnohodnotná. To znamená, že musí obsahovat všechny základní živiny.

metabolismus

Ke správnému metabolismu si dopřejte dostatečný spánek. To znamená, že byste měli spát alespoň 8 hodin denně. Jakmile budete spát déle, budete ještě více unavení.

Co rozhodně nejíst?

Přestaňte jíst ty potraviny, které váš metabolismus zpomalí. Ptáte se, které to jsou? Jsou to všechny sladkosti. Od bonbónů, přes sladké nápoje až po čokolády. Nevhodné jsou také chipsy a tyčinky. Nezapomeňte, že i smažené věci byste měli omezovat. Zkuste je snížit alespoň na jednou týdně. Jedná se o hranolky, smažený sýr, smažená vejce a jiné potraviny.

Tajný tip na probuzení organismu

Víte, co dalšího může pomoct? Jedná se o sklenici vody s citrónem. Do sklenice s vodou vymačkejte šťávu z jednoho citrónu. Tu pijte každé ráno. Další potraviny, které napomáhají zrychlit váš organismus, jsou například čerstvé ryby, ovoce a zelenina. Výborný tip pro odbourávání tuků je chilli, to rozproudí celý organismus.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient