Bez angličtiny dnes nemáte šanci najít slušně placenou práci

Nemůžete sehnat práci i přes to, že vám rodina a přátelé neustále do hlavy tloukají, že poptávka po zaměstnancích je obrovská? S největší pravděpodobností se jedná o lidi, kteří pracují ve firmách už několik desítek let. Ano, částečně mají pravdu, poptávka je na trhu práce obrovská, otázkou ovšem zůstává, jaké požadavky zaměstnavatelé vyžadují. Bohužel jsme v době, kdy se i na obyčejné pozice vyžaduje cizí jazyk. Proč tomu tak je a jaké jsou příčiny tohoto chování u zaměstnavatelů?

Cizí jazyk dnes vládne Česku

Jako by už zaměstnavatele nezajímaly zkušenosti z oboru, jako samotná angličtina. Jak jste se mohli dočíst v prvním odstavci, doba se mění a tím i trh práce. Horší to je ovšem ve firmách, kde nevyžadují pouze angličtinu, ale také i ruštinu či němčinu. Na vysokých postech nečekejte nic jiného. To je ale z pohledu byznysu logickým přemýšlením. Na druhou stranu, kdo by před pár lety tušil, že cizí jazyky budou chtít i po lidech s výučním listem ve fabrikách a továrnách?

Základy nestačí!

Nespoléhejte na to, že firmě povíte pár plynulých vět v angličtině a máte vyhráno. U většiny inzerátů se nachází v podmínkách pokročilá angličtina. Jednoduše řečeno, pokud neumíte plynulým slovem a písmem cizí jazyky, nemusíte na pohovor vůbec chodit. Je příjemné vidět vyšší platy, ale jestliže zaměstnavatelé vyžadují angličtinu, můžete se velmi rychle vrátit s myšlením na zem.

Za vším jsou finanční prostředky

Proč firmy po svých zaměstnancích vyžadují převážně angličtinu, vysvětlovat nemusíme. Jde o nárůst čistého zisku, který vidí především v přechodu na zahraniční trhy. Obchodní angličtina je vítána u většiny firem zabývající se prodejem o to více než ta klasická. Pokud umíte v angličtině vést obchody, jednání a komunikaci s klienty, pak si jistě přijdete na zajímavé platové ohodnocení. Přes navyšování finančních prostředků u zaměstnání s využitím angličtiny jsme stále pozadu na rozdíl od zahraničních zaměstnavatelů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient