Cvičení pro krásné nohy a boky

Mnoho žen si stěžuje na své dolní končetiny a boky. Léto se pomalu blíží a vy se začínáte zajímat, jak si zlepšit svou postavu? Neváhejte a přečtěte si tento článek. Ukážeme vám, jak začít cvičit nohy a boky. Tímto cvičení se zbavíte nehezké celulitidy a také přebytečného tuku. Zpevníte spodní polovinu svého těla a připravíte se tak dostatečně na léto, kdy už se nebudete stydět nosit sukně, kraťasy či plavky. Základem tohoto cvičení je donutit se začít. Lidé s tím často mají problém a vše odkládají do nekonečna. Stanovte si tedy pevný tréninkový plán. Nezapomeňte naplánovat dané cviky a počty opakování.

Začneme úplně od spodu

Začínáme cvičením lýtek. Spousta lidí cvičí pouze stehna, to je chyba. Musíte cvičit veškeré partie na dolních končetinách. Prvním cvikem je takzvané stoupání na špičky. Špičky chodidel si něčím podepřete. Může to být například hrubší knížka. Následně si stoupejte na špičky, co nejvýš to jde. Pokud se vám tento cvik zdá jednoduchý, přidejte si závaží.

 

Pokračujeme výš – stehna a hýždě

Nyní se budeme věnovat cvikům na stehenní a hýžďové svaly. Začít můžete několika základními cviky, jako jsou dřepy, výpady nebo výstupy na překážku. Následně cviky můžete doplnit i jinými. Vyzkoušejte sumo dřepy, mrtvý tah nebo také zvedání pánve. U všech těchto cviků si můžete přidat jakoukoliv zátěž. Cvik tak bude mnohem intenzivnější.

Nakonec boky

Mít hezké boky není úplně snadné. Jak se říká, je to pořádná dřina. Zkuste cvičit výpady do boku. Či úklony se závažím. Pomůže vám také plank, který je mimo jiné na zpevnění celého těla. Posledním cvikem na boky je zvedání nohou v leže na boku.

Další poznatky k cvičení

Nepočítejte s tím, že cviky zaberou za týden. Musíte být velmi trpěliví a cvičit pravidelně. Jakmile jednou vynecháte, škodíte tím sami sobě. Tyto cviky můžete doplnit dalším kardio cvičením, aby se tuky spalovali ještě lépe. Na závěr vás chceme upozornit, že při cvičení musíte mít dostatek tekutin.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient