Děláte si smoothie? Zkuste celerovou šťávu!

Celerová šťáva má svěží zelenou barvu a je plná vitamínů. V poslední době je žhavou novinkou tepající ve světě zdravého životního stylu. Má na tělo velmi blahodárné účinky. Jaké to jsou?

Poslední dobou je o takzvané smoothies a fresh džusy velký zájem. Jsou stejně vyhledávané jako produkty bio, superfood a raw. Dávají našemu tělu velký příval vitamínů, minerálů, vlákniny a dalších živin. Slibují nám úbytek kilogramů, ploché bříško, rychlý metabolismus a vysoce odolný imunitní systém. 100% šťáva z řapíkatého celeru vám nemusí zase tak úplně chutnat, můžete si ji ale zkombinovat s jinou zeleninou a ovocem. Jde o velmi zdravý nápoj, který vás naplní energií.

Proč si dát celerovou šťávu

Dát si celerový džus třeba k snídani se opravdu vyplatí. Vaše chuťové pohárky asi jásat nebudou, zato vaše tělo vám určitě poděkuje. Řapíkatý celer většině lidí prostě nechutná. Navíc mnoha lidem vadí i jeho vůně. Má nepříjemně trpkou chuť, za což mohou zejména obsažené éterické oleje. Jenže právě ty jsou obzvlášť prospěšné. Jde o velké bojovníky proti bakteriím, virům a plísním. Celerová vůně se používá v aromaterapii proti depresím a únavě, navíc zabraňuje ztrátě paměti. V řapíkatém celeru je luteolin, který brání v rozvoji zánětů mozku a předchází tak Alzheimerově chorobě.

Neuvěřitelná nálož živin

Ve stonku řapíkatého celeru se ukrývá větší množství vitaminu C než v citrusech. Navíc obsahuje vitaminy A, B, E a K, minerály, jako je draslík, fosfor, vápník a zinek i dostatek vlákniny. Po ránu vám dokonale nastartuje metabolismus a funkci trávicího systému. Je skvělý i na hubnutí, protože jeho nerozpustná vláknina napomáhá snižovat tělesnou váhu. Podle některých odborníků obsahuje i takzvané negativní kalorie. Více energie, než vám dodá, vydá vaše tělo na jeho trávení. Obsahuje minimum kalorií a přesto vás zasytí na dlouhou dobu. Zajásá tak vaše fyzické tělo i psychika.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient