Jak jsem vybíral koloběžku do města

Ještě nedávno jsem se po městě běžně přepravoval pěšky, nebo na kole, protože to mám relativně všude blízko. Ale poslední dobou jsem byl v časovém presu a říkal jsem si, jak alespoň některé mé činnosti urychlit a najít si čas na sebe a mé koníčky. Volba padla na koloběžku, která by mi měla urychlit alespoň některé cesty po městě.

Proč právě koloběžka?

Volba koloběžky byla pro mě jednoduchá- hraje pro ni především skladnost a fakt, že mám možnost si ji vzít kamkoliv s sebou, takže nemusím řešit parkování, zamykání apod. Doma si ji jednoduše uložím pod postel, takže pro ni nemusím v případě potřeby chodit do sklepa, jako pro kolo a můžu si ji vzít s sebou i do kanceláře, na poštu, do obchodu apod.

Koloběžek jsou ale na trhu spousty a jednotlivé typy se poměrně dost liší, takže bylo třeba vyřešit, jaký typ si koupím. Prakticky hned jsem zavrhnul koloběžku s malými kolečky, na kterých většinou jezdí děti- je sice lehká, skladná a bezproblému mě uveze, ale stačí sebemenší hrbol a je vymalováno. Navíc nejsou malá kolečka příliš rychlá.

Dalším adeptem byla skládací koloběžka střední třídy s nafukovacími kolečky o průměru cca 20 cm, která už pelášila pěkně (vyzkoušel jsem si ji v Decathlonu- doporučuji všem), poměrně lehce se skládala a díky její hmotnosti bylo ještě pořád docela bezproblémové ji vzít do ruky a kamkoliv s ní zamířit.

Třetí možností byla elektrická koloběžka, která začíná být v dnešních dnech hodně populární a hlavně model od Xiaomi je v našich městech už docela běžně vidět. Cena okolo 10 000,-Kč není nijak extrémní, ale nechtělo se mi ji dávat bez jakékoliv předchozí zkušenosti s koloběžkami a jejich využitím.

Jaké přibližovalo jsem nakonec vybral

Z výše uvedených důvodů jsem se nakonec rozhodl pro střední variantu s většími koly, ale ještě bez motoru a myslím, že jsem udělal dobře. Opravdu se mi hodně zkrátil čas potřebný na některé cesty po městě a navíc udělám i něco pro sebe. Do budoucna už ale zvažuju, že si pořídím elektrickou koloběžku, kterou jsem si nedávno vyzkoušel u kamaráda a totálně se do ní zamiloval.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *