Jak se zbavit černých teček

Černé tečky obtěžují většinu z nás. Není to z důvodu, že by nás bolel obličej, ale převážně kvůli vzhledu. Mnohdy se mohou objevit černé tečky, které jsou opravu velké. Můžou vznikat kdekoliv na těle, nejčastěji však na tváři. Nejnáchylnějším místem na obličeji je nos a T zóna. Nevzhlednými černými tečkami trpí jak muži, tak i ženy. Čím můžou být způsobené a jak je jednoduše odstraníme? Nezapomeňte, že pokud se černých teček zbavíte, musíte pokračovat v prevenci. Mohly by se vám znovu objevit.

Proč černé tečky vznikají?

Příčin může být několik. Tou první je špatné či nedostatečné čištění pleti. Venku na nás může číhat spousta nečistot. Může se jednat například o smog nebo u žen často i make up. Nečistoty se na tvář dostanou také tím, že si v jednom kuse saháte na obličej.

Další příčinou je nedostatečná hydratace vaší pokožky. Jestliže pleť není pořádně hydratována, začne se více tvořit maz, který způsobuje nadměrné tvoření černých teček.

K posledním příčinám můžeme ředit nevhodnou kosmetiku či vysazení antikoncepce. Pokud žena vysadí antikoncepci, dojde k rozvratu pohlavních hormonů. Ve chvíli, než se tělo dá opět do pořádku, převažuje v ženském těle mužský pohlavní hormon testosteron. Ten způsobuje větší tvorbu mazu na obličeji, který jak už jsme říkali, způsobuje černé tečky.

Jak tečky odstranit?

Pokud znáte příčinu vzniku, odstranění bude jednoduché. Čistěte si pleť alespoň dvakrát denně. Po čištění nezapomeňte pleť dostatečně hydratovat. V průběhu dne si nesahejte na obličej, nebo to alespoň omezte. Používejte kvalitní kosmetiku.

Jednou za týden si udělejte peelingovou masku, díky které se černých teček časem zbavíte. Nepočítejte však s tím, že černé tečky zmizí po prvním použití. Snažte se na tuto proceduru nezapomínat. Pokud jednou zapomenete, může to narušit celý proces zbavování teček.

Peelingovou masku si můžete vytvořit i doma. Budete potřebovat dvě lžičky kokosového oleje, lžičku medu a lžíci cukru krystal. To vše smíchejte dohromady a aplikujte na místa, kde se černé tečky vyskytují. Nechte chvíli působit a opláchněte. Na závěr hydratujte krémem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient