Uvažujete o koupi nákladního vozu? Pomůžeme vám s výběrem

Provozujete spediční firmu? Pak se neobejdete bez patřičného vozového parku. Ten si můžete pořídit i z tzv. druhé ruky. Poradíme vám, na co si při výběru dát pozor. 

Do kategorie nákladní vozy spadá celá řada modelů nákladních automobilů. Základní rozlišení je na nákladní vozy do 7,5 tun a vozy nad 7,5 tun. Další rozlišení je podle technologických možností vozu na sklápěče, tahače, přívěsy, návěsy, stavební stroje či autobusy.

Zaměřeno na užitkové vozy

V kategorii užitkových vozů pak najdeme dodávky, furgony, vany, pickupy, valníky, minibusy a mohli bychom pokračovat. Nabídka trhu je v tomto ohledu opravdu bohatá a pokrývá prakticky všechny jeho potřeby. Z finančního hlediska je dobrou zprávou, že nákladní vozy stejně jako osobní si můžete pořídit tzv. z druhé ruky, tedy v bazaru.

Nákladní vůz z bazaru? Proč ne

Nákup vozu včetně toho užitkového a nákladního v bazaru má své výhody. Těmi jsou například šestiměsíční záruka, ale třeba i právní servis, jejž kvalitní bazary zprostředkovávají, a který přeci jen vyžaduje určitě zkušenosti, jimiž laici ne vždy disponují.

Mějte oči na stopkách

Ale i při nákupu vozu v bazaru je třeba mít oči na stopkách. Ve vašem zájmu je zjistit si o vozidle vše, co se zjistit dá. To umožňuje číslo karoserie VIN, ze kterého se například dozvíte, zda bylo vozidlo havarované nebo třeba, zda náhodou nemá třetího majitele.

Na obhlídku vozu si vezměte profesionála

Při samotné obhlídce si dobře prohlédněte pneumatiky vozu, brzdy, ale i tlumiče a pružiny. Vaší pozornosti by ale neměla uniknout ani místa s hlubokou rzí. A vydejte se na zkušební jízdu, při které vám mnohé napoví zvuk motoru. Ten by neměl být znečištěný od oleje a při samotné jízdě by neměl vydávat žádné „pazvuky“.

Nakupujte v renomovaném autobazaru

Faktorů, na něž byste se při výběru vozu z bazaru měli zaměřit, je ale mnohem víc. V každém případě se zaměřte na renomovaný bazar nákladních aut, od něhož můžete očekávat seriózní jednání. Nákladní auta prakticky všech na evropském trhu dostupných značek stejně jako nákladní přívěsy za velmi slušné ceny najdete například v portfoliu společnosti AC TIR, s.r.o. V Chlumecké ulici v Praze 9. Jeden příklad za všechny: Avii z roku 1997 s pracovní plošinou s necelými devadesáti tisíci najetými kilometry tu seženete za 199 tisíc korun. To je velmi slušné, nemyslíte?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *