Co byste měli vědět o těhotenství

Co byste měli vědět o těhotenství

Plánujete s přítelem či manželem miminko? Pokud ještě žádné nemáte, jistě musíte znát několik základních věcí o těhotenství. Přináší totiž s sebou mnoho zákazů a doporučení. Není to o tom, že se změníte na měsíc. Je to závazek na mnohem delší dobu. Týká se to těhotenství, které trvá devět měsíců a také kojení. Kojení může trvat i několik let, to už ovšem záleží na vás a miminku.

Začneme u jídla

Jak jistě víte, v těhotenství jíte za dva. Je ale nutné dodržovat určité stravovací návyky, aby vaše miminko bylo zdravé a vyvíjelo se správným směrem. Vaše strava musí být plnohodnotná, což znamená, že musí obsahovat bílkoviny, tuky, cukry, minerální látky, vitamíny a dostatek vody.

Zkuste se v těhotenství vyvarovat přílišné konzumací sladkostí. Nejsou však zakázány, ale jezte je s mírou. V těhotenství není vhodné konzumovat alkohol, mohlo by to vážně poškodit plod. Dovolené je malé pivo či mála sklenička vína denně. To ale neznamená, že budete každý den takové množství konzumovat. Jedná se pouze o výjimečné příležitosti.

těhotenství a informace

Zkuste se vyhnout také konzumaci léků. Vždy vše pečlivě konzultujte s lékařem. Jedině ten vám může říct, jaké léky jsou pro vás vhodné.

Rozhodně se vyhněte všem dietám v tomto období.

Péče o bříško

Jak jistě víte, bříško vám roste a tím se vaše kůže příliš napíná. Často v tomto období vznikají strie. Je proto důležité se o svou kůži pořádně starat. Na trhu naleznete mnoho krémů a olejíčků, které mají na napínání vaší kůže příznivý vliv.

Kouření

Kouření je v těhotenství zakázáno. To stejné platí i o jiných drogách. Pamatujte, že vše co podáte sami sobě, má vliv i na vaše dítě.

Vyhýbejte se nemocným

Jestliže víte, že je někdo ve vašem okolí nemocný, neměli byste se s tou osobou nyní setkávat. Jde o to, že příjem léků je v tomto období rapidně omezen, proto se s určitou nemocí můžete trápit i několik měsíců.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient