Které cvičení je pro nás ideální

Pokud se chcete začít hýbat a nevíte, jaký pohyb zvolit, před cvičením se zaměřte na několik věcí. Pokud se zaměříte na uvedená kritéria, pak budete mít mnohem více jasno.

Nejprve si uvědomte, jak dlouho jste necvičili. Pokud je to dlouhá doba, je třeba začít pomalu a postupně. Výhodou je, že vaše vynaložené úsilí bude vidět během pár lekcí. Pak je třeba si uvědomit, co vás ke cvičení doopravdy vede. Zda chcete shodit pár kil, udržet si váhu, vylepšit postavu, zpevnit svaly, zlepšit stabilitu, posílit imunitu nebo prostě žít zdravěji. Podle toho zvolte vhodný druh cvičení.

Začít se dá i v období gravidity. Záleží na tom, zda jste cvičila již před těhotenstvím a v jaké míře. Začínat s novým cvičením během těhotenství se sice moc nedoporučuje, protože gravidita už je zátěží sama o sobě, ale příprava v těhotenském kurzu vám rozhodně neublíží a připraví vás na porod.

Jóga nebo obyčejná chůze

Chůzi nebo jógu můžete začít dělat, i když jste se doposud pohybu moc nevěnovali. U jógy lze začít navštěvovat kurz pro začátečníky. Naučit se správně dýchat a provádět jednotlivé cviky. K chůzi si můžete pořídit i trekkingové hole. Na procházku však můžete klidně vyrazit i bez nich.

Pilates na zpevnění těla

Pro zpevněné středu těla si vyberte pilates. Spojuje prvky jógy s o něco dynamičtějším cvičením. Zpevníte břicho, bedra, záda a naučíte se cviky na zpevnění pánevního dna. Pokud začnete cvičit, brzy pocítíte výsledky. Zdánlivě pomalé a nenáročné cvičení přináší výsledky.

Zumba a tanec

Pro taneční pohyb je zumba jako stvořená. Jde o aerobní tréning, kde se střídají rychlé a pomalé pohyby. Můžete se protáhnout i na lekcích samby či jiného druhu tance.

Aerobik či běh

Pokud máte rádi dynamiku, zkuste aerobik, step-aerobik, bosu nebo běh. Cvičení je vhodné pro hubnutí a rozproudění metabolismu. Skupinovým cvičením vás provede zkušená cvičitelka, běhat můžete s někým i sami. Nezapomeňte na rozcvičení před, během a protažení strečinkem po běhu.

Posilovna

Pokud potřebujete zpevnit svaly a nabrat svalovou hmotu, zajděte do posilovny. Nejprve si zvolte zkušeného trenéra, abyste se hned na začátek nepřetěžovali. Pak už klidně můžete cvičit sami. Opět je důležité se vždy před posilováním rozcvičit a po posilování si řádně protáhnout svaly, jinak se totiž zkrátí a namožené vás budou bolet.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient