Renovace světlometů prodlouží jejich životnost

autoservis

Jsou vaše světlomety žhavé na výměnu? Ještě před tím, než si pořídíte nové, si je nechejte zkontrolovat od zkušeného automechanika. Možná totiž postačí jejich renovace!
Za problémy na pohled dosluhujících světlometů většinou stojí jejich zmatněné či zažloutlé polykarbonátové desky, na nichž se zkrátka podepsal zub času. Ten se přitom nepodepisuje jen na jejich vzhledu, ale také na snížené viditelnosti. A čím déle je necháte bez povšimnutí, tím se situace a s ní i viditelnost samozřejmě bude zhoršovat. Tomu se rozhodně snažte zabránit!

Renovace jako prevence

Renovací světlometů předejdete spoustě dalších potenciálních potíží. Nejenže výrazně zlepšíte svícení, a tím pádem i viditelnost při řízení, jež je přeci jen v dopravním provozu klíčová, ale také zabráníte problémům při pravidelných technických kontrolách STK. Ty se totiž na světlomety přímo zaměřují. A v neposlední řadě ušetříte za nákup světlometů nových. Renovací jim prodloužíte jejich životnost.

renovace světlometů

Průběh renovace světlometů

Renovace světlometů se skládá z několika kroků. Prvním z nich je odstranění staré vrstvy laku, který světlomet chrání před mechanickým poškozením a UV zářením. Dalším krokem je pečlivé vyčistění následované leštěním, po jehož skončení by polykarbonát měl být maximálně průhledný.

Obraťte se na profesionály z pneuservisu Praha

Do renovace světlometů se raději nepouštějte svépomocí, abyste jim ještě víc neublížili. Daleko větší jistotu budete mít, obrátíte-li se na profesionály. Ty najdete například v pneuservisu Motogart, s.r.o. (na internetu hledejte pod odkazy pneuservis Praha, nebo pneuservis v Praze) disponující jak nejmodernějším a všestranným technickým vybavením, tak profesionálními a odborně vyškolenými automechaniky. Ti navíc do renovace světlometů nejenom osobních, ale i užitkových vozidel zahrnují i luštění světlometů a renovaci parabol.

Světlomety pod drobnohledem

A když už budete mít světlomety svého vozu pod drobnohledem, nechejte si nastavit i veškeré nezbytné parametry nutné pro jejich bezpečný provoz stejně jako zkontrolovat (či rovnou vyměnit) žárovky či xenonové výbojky. A nezapomeňte na instalaci světlometů pro denní svícení! S tím vším vám v pneuservisu Motogart pomohou. Tak toho využijte! Bezpečná jízda se totiž bez patřičných světelných podmínek neobejde.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient