Jak na úklid koupelny

V koupelně je třeba volit šetrné přípravky, které nijak nepoškodí povrch obkladů či sanity a neuškodí ani pokožce nebo očím. Pokud chcete být navíc šetrní k přírodě, přistupujte k úklidu ekologicky. Na trhu je v nabídce mnoho přírodních čističů, které kromě životního prostředí šetří i vaši peněženku.

Při úklidu se vždy začíná ze shora dolů. Nejprve otřít vše, na co se chytá prach. Uklidit odkládací plochy, dekorace a světla. Odstraňte prach suchým hadrem a plochy přetřete hadrem namočeným ve směsi vody a octa v poměru 1:1. Pak přijde na řadu sanita, tedy vana, sprchový kout a umyvadla.

Jak na vodní kámen

Různé nečistoty, usazeniny, špína a vodní kámen, je třeba při úklidu koupelny odstranit. Použijte stejnou směs octa s vodou. Pečlivě s ním vše omyjete i vydezinfikujete. Odstraníte pach i nečistoty. Sprchovou hadici odmontujte, smotejte a ponořte do směsi octa s vodou přes noc. Veškeré usazeniny uvnitř se uvolní. Pokud máte ještě stále sprchový závěs, především v jeho spodní části bývá špinavý a drží se zde bakterie a plíseň. Je nutné jej vydrhnout nebo vyměnit. Sprchové dveře omyjte octem s přídavkem trochy jedlé sody, které necháte hodinu působit a pak opláchněte. Do odpadu nasypte směs jedlé sody a trochy octa a po hodině působení propláchněte horkou vodou.

Dlaždičky a obklady

Na špínu ve spárách dlaždiček a obkladů použijte pastu vytvořenou z octa a jedlé sody. Dlažbu na podlaze nejprve vysajte. Kuchyňskou sůl smíchejte s citronovou šťávou. Odstraní i téměř neodstranitelné skvrny. Rozpuštěná sůl dokonce velmi dobře vyleští i sklo.

Toaleta

Kromě toaletní mísy je nutné pravidelně omývat všechny skryté záhyby kolem ní. Určitě použijte ocet, který má skvělé dezinfekční účinky. Na spodní stranu WC prkénka použijte směs jedlé sody, octa a vody. Vnitřek mísy vysypte hrnkem jedlé sody, nechte ji působit, přidejte trochu octa a pak ji vydrhněte štětkou. Nádobu na štětku naplňte horkou s octem a mýdlem, nechte odstát, vylijte a důkladně vypláchněte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient