Nejkrásnější jezera v Evropě vám vyrazí bezesporu dech

nejkrásnější jezera v Evropě

Cestujete rádi po Evropě? Pokud ano, určitě znáte několik jezer, která jsou zde nejkrásnější. Máte rádi křišťálově průzračnou vodu? Jistě se vám bude líbit dnešní nabídka jezer, o kterých si povíme více. Jedná se o nádherná jezera v Evropě. Tato místa se vám určitě velmi zalíbí a budete se tam chtít vydat znovu.

Německo a jeho krásy

Mezi první jezera, o kterých si zde povíme, jsou Obersee a Königsee. Jezero Königsee je jedním z nejhlubších v Německu. Je sice docela malé, ale jeho hloubka dosahuje až 192 metrů. Toto velmi hluboké jezírko vzniklo z ledovců. Zde můžete nalézt mnoho turistických tras, a to protože je jezero obehnáno pohořím.

Jezirko Obersee je oproti zmíněnému Königse mělké. Dosahuje maximálně 51 metrů do hloubky. Víte, co mají tato dvě jezera společného? Jsou spojena potokem. Tento potok je dlouhý přibližně 600 metrů a nese název Wildbach. V těchto jezerech v určitém období bývá povolenou koupání, ale voda v nich je poměrně studená. V létě má pouhých 18°C.

krásná jezera v Evropě

Slovinsko má jedny z nejkrásnějších jezer vůbec

Pokud už jste někdy navštívili Slovinsko, jistě víte, že se tato země může pyšnit krásnými jezery s křišťálově čistou vodou. Bohinjské jezero je ve Slovinsku jedním z nejznámějších. V okolí tohoto jezera je přísně zakázáno stavět různé hotely, proto zde nenarazíte na velké množství turistů. Užijete si tak přírodu.

Dalším význaným jezerem je Bled. Toto jezero dosahuje vysokých teplot, a to převážně v létě, čímž láká mnoho turistů. Nachází se zde ostrov Blejski otok, na který rozhodně nezapomenete. Toto místo ve vás zanechá velmi nádherný dojem.

Gardské jezero v Itálii

Celým názvem Lado di Garda. Toto jezero vzniklo rovněž jako všechna předchozí, a to z ledovce. Toto místo je známé tím, že se průběžně nachází mnoho malířů. Malují totiž přímo jezero a jeho nádherné historické okolí. Nachází se zde také poměrně nová cyklostezka, která vám umožní krásný výhled i na kole.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient