Připravte si těstoviny jednoduše a přitom i zdravě

Připravte si těstoviny jednoduše a přitom i zdravě

Těstoviny má rád skoro každý. Tradičně se podávají s boloňskou omáčkou nebo zapečené jako lasagne. Tyto pokrmy mohou být dost těžké pro váš žaludek. Zkuste si udělat jednoduché pokrmy, které vás zasytí, a přitom jsou lehce stravitelné. V první řadě si řekneme něco málo o těstovinách a následně přejdeme k receptům.

Z čeho se těstoviny vyrábí?

Základními surovinami pro výrobu těstovin jsou voda a mouka. Následně pak záleží na tom, zda jsou těstoviny bezvaječné či vaječné. Mouka, ze které se těstoviny vyrábí je nejčastěji pšeničná či žitná. Na trhu ovšem nalezneme i vzácnější druhy, jako jsou kukuřičné, pohankové, špaldové nebo také rýžové těstoviny. Dále se těstoviny rozdělují podle tvaru. Existuje mnoho druhů těstovin, a to například fusilli, penne, lasagne, ravioli či farfalle.

chutné a zdravé těstoviny

Příprava těstovin

Těstoviny jsou na přípravu velmi snadné a rychlé. V první řadě dáme vařit osolenou vodu. Jakmile voda začne vařit, přidáme těstoviny a vaříme dle návodu na obalu. Doba je dlouhá většinou kolem 8 minut. Pokud do vody přidáte trochu oleje, zamezíte tím přilepení těstovin.

Zapečené těstoviny s ricottou a cuketou

Pro přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat cuketu, riccotu, těstoviny, olivový olej, koření, rajčata, parmazán a česnek. Nastrouhanou cuketu lehce orestujte na pánvi a přidejte česnek. Tím ztratí přebytečnou vodu. Přidejte oloupaná rajčata, a ještě chvíli restujte. Následně vmíchejte riccotu a ochuťte kořením například bazalkou či oreganem. Nezapomeňte na sůl. Nyní můžete plnit do zapékací mísy uvařené těstoviny i směs, a nakonec posypejte strouhaným parmazánem a zapečte.

Pečená zelenina podávaná s těstovinami

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat zeleninu, olivový olej, koření a těstoviny. Vyberte si zeleninu, jakou máte rádi. Může to být například cuketa, lilek, paprika či rajčata. Zeleninu si očistěte, nakrájejte, vložte na pekáč potřený olivovým olejem a ochuťte. Nechte zapéct, dokud zelenina nezměkne. Na závěr přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Pokrm si můžete dochutit strouhaným sýrem a bazalkou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient