Využijte kávovou sedlinu

Pokud máte doma kávovar, při vyprázdnění nádobky na sedlinu nemusíte lógr hned vyhazovat. Dá se totiž ještě velmi dobře využít. K čemu se dá využít kávová sedlina? Čtěte dál.

Nezáleží na tom, zda si připravujete svou kávu v kávovaru, překapávači, džezvě nebo si občas uděláte poctivého turka. Kávový lógr se hodí i k dalšímu použití. Na co použít kávovou sedlinu? Třeba vás některý z našich tipů doopravdy zaujme.

Na zápach v lednici

Pokud se vám ve vaší ledničce mísí nepříjemné pachy z uložených suroviny, potraviny, pokrmů a jídel, jako dokonalý lapač pachů vám poslouží v lednici umístěná miska s vysušeným lógrem.

Na pach na rukou

Lógr odstraní i pach z krájení cibule, česneku nebo třeba jater. Nepříjemný pach na rukou stačí odstranit kávovou sedlinou. Dejte si mističku s lógrem vedle dřezu a umyjte si ruce pokaždé, když krájíte aromatické potraviny. Lógr působí i jako peeling a zjemní vaše ruce.

Čistič na nádobí

Mastné a připálené nádobí vyčistí kávová sedlina. Potřete znečistěná místa lógrem a nechte jej chvíli působit. Při drhnutí pak půjdou připečené vrstvy odstranit mnohem snáz dolů.

Renovace tmavého nábytku

Škrábance na tmavě nalakovaném nábytku odstraníte použitím lógru. Stačí nanést do trhlinky kávovou sedlinu vatovou tyčinkou, nechat zaschnout a po chvilce povrch přeleštit.

Repelent proti hmyzu

Vůni kávy většina hmyzu nesnáší. Díky ní se můžete zbavit obtížných komárů, vos i much. Stačí miska s kávovou sedlinou na parapetu okna. Můžete také smíchat lógr se sušenou bazalkou, mátou či levandulí.

Repelent proti blechám pro domácí mazlíčky

Přidejte lógr do psího šamponu a pořádně psa vydrbejte. Káva nebude z jeho srsti ani cítit, blechy však zaručeně vypudí a z venku je pes znovu nepřinese.

Odpuzovač na slimáky

Posypejte své záhony lógrem z kávy. Rostlinám lógr z kávy nevadí a slimáci se kávové sedlině obloukem vyhnou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient