Dráždivý kašel babské rady – víte jaké to jsou?

drážďivý kašel babské rady

Už dlouho vás trápí dráždivý kašel a vy nevíte co s ním? Je to obranný reflex organismu, ale dokáže nám pěkně znepříjemnit život. Pokud postihuje právě vás, vyzkoušejte na dráždivý kašel babské rady. Dráždivý kašel může být akutní, při nachlazení nebo chronický, ten vás může trápit dlouhodobě.

Dráždivý kašel babské rady

První a zároveň základní věcí je pravidelné větrání pokoje. I když jste nemocní je důležité občas vzduch v místnosti vyměnit a zlikvidovat tím bakterie a viry. Vzduch by neměl být příliš suchý, aby vás ještě více nedráždil. Proto jej můžete zvlhčovat. Vyzkoušejte inhalovat vodní páry. Při kašli se doporučuje inhalovat eukalyptové a levandulové oleje. Jestliže vás trápí kašel i v noci, podložte si hlavu více polštáři. Mějte dostatek tekutin po celý den.

Cibule na kašel – domácí recepty

drážďivý kašel

Ukážeme si několik receptů z cibule na kašel.

Prvním je cibulový sirup. Budete potřebovat pouze cibuli a cukr. Cibuli si nakrájejte nadrobno a zasypte dno sklenice. Pote na ní nasypte lžičku cukru. Následně zase vrstvěte cibuli, pak cukr, až na vrch sklenice. Poslední vrstvou by měl být cukr. Domácí sirup proti kašli nechte odstát přes noc a následně podávejte 3x denně. Udržujte v chladničce maximálně tři dny.

Dalším lékem je cibulový čaj. Ten se skládá z cibule, vody, jablka, medu, citronu a majoránky. Cibuli a jablko nakrájejte na velké kousky. Zalijte vodou, přidejte majoránku a nechte vařit asi 3 minuty. Následně nechte ještě chvíli louhovat. Nakonec přecedíme a dochutíme medem a citronem. Sami po pár dnech uvidíte, že cibule na kašel je opravdu vhodný lék.

Domácí tymiánový sirup proti kašli

Recept je velmi jednoduchý. 250 ml vody svaříte s 200 g cukru krystalu. Následně nasypte dvě vrchovaté lžíce tymiánu a vařte 2 minuty. Necháme louhovat několik hodin. Nakonec domácí tymiánový sirup proti kašli slijeme a naplníme do sklenic. Podáváme 4 lžičky denně.

Na dráždivý kašel vám však můžeme doporučit spoustu dalších ingrediencí, které bojují proti kašli. Může to byt zázvor, česnek, smrkový sirup, majoránkový čaj s medem nebo olejový zábal. Jestliže jste ještě na dráždivý kašel babské rady nevyzkoušeli je to chyba. Mnohdy zaberou mnohem lépe než léky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient