Jak relaxovat pomocí dostupných prostředků

Nemusíte utrácet neustále za wellness a masáže, nebo jezdit na drahou dovolenou. Vyzkoušejte cenově dostupné prostředky k odpočinku a zaručeně vám bude lépe. Jaké to jsou?

Občas potřebujeme prostě vypnout a načerpat energii. Chvíle regenerace potřebujeme jako sůl. Naše odpočinkové aktivity si klidně můžete dopřát každý den. Máte je na dosah.

Ráno vyskočte z postele

Vstávejte ihned po zazvonění budíku. Pokud jej budete posouvat a vstávání oddalovat, unavení a podráždění. Když vstanete hned, budete odpočatější a nabiti energií.

Dejte si ranní sprchu třeba i v sedě

Klidně si do sprchy sedněte. Uvolníte tělo i mysl. Kapky vody uklidňují. Voda vás osvěží a probere. Večer si dejte vonnou koupel pro lepší usínání.

Kvalitní kávu si dejte doma

Zapomeňte na Starbucks a udělejte si kvalitní kávu. Vypijte si ji v klidu a pyžamu. Ranní rituál vám dodá klid a energii. Také výrazně ušetříte.

Zapomeňte na snídani po cestě

Užijte si snídaní doma. Nebudete konzumovat mnoho cukru a nezdravé tuky. Cukr zvyšuje hladinu stresu a nedokážeme se uvolnit. Dejte si míchaná vajíčka, ovesnou kaši a čerstvé ovoce v klidu doma.

Dívejte se ráno z okna

Během snídaně se dívejte z okna nebo snídejte na terase. Neseďte před obrazovkou počítače. Přirozené světlo a čerstvý vzduch vás proberou a dobře naladí.

Procházka a pohyb během dne

Ranní procházka na čerstvém vzduchu umí hotové zázraky. Můžete se věnovat i ranní józe či běhu. Udělejte si pár protahovacích cviků a odplavte stres. Ztuhlé tělo se nastartuje. Občas se protáhněte i přes den. Získáte další energii a budete mít i lepší náladu.

Harmonie na pracovišti

V práci si ukliďte svůj stůl. Harmonické prostředí kolem nás dokáže zázraky. V chaosu je těžké se soustředit. Čistý stůl bystří myšlenky a navozuje klid mysli.

Pijte čistou vodu bez bublin

V čisté vodě bez bublin se ukrývá velká síla. Dehydratace těla způsobuje otupělost a únavu.

Zkuste bylinné čaje

Bylinné čaje vám pomohou v relaxaci. Heřmánkový a meduňkový čaj pomáhá pro uvolnění mysli a k lepšímu usínání.

Poslouchejte hudbu

Pusťte si relaxační hudbu, nebo tu, co máte rádi. Uklidňující tóny pomáhají i k lepšímu usínání.

Po pracovní době si vyčistěte hlavu

Po práci si dejte chvilku pro sebe. Věnujte se jen sobě, chvilku si čtěte, meditujte, cvičte, jděte na procházku a zapomeňte na stres.

Obklopte se lidi na stejné vlně

Být mezi lidmi, se kterými sdílíte podobné názory, myšlenky a cíle je velmi osvěžující a uklidňující. Udělejte si na ně čas. Pokud se nemůžete zrovna sejít, tak jim aspoň zavolejte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient