Navštivte nejkrásnější místa na Floridě

Chystáte se navštívit Floridu? Máme pro vás několik tipů, kam byste měli vyrazit a co rozhodně musíte vidět. Máte zajištěné vízum, letenky, ubytování a očkování? Pak je čas promyslet si, co na Floridě budete dělat, kam vyrazíte a jak se budete dopravovat. Pojďte se na to tedy podívat.

Miami jako největší město jihovýchodní části Floridy

Miami je město, které je velmi významné z pohledu ekonomiky, dopravy, kultury, vzdělání nebo také umění. Je zde opravdu velká koncentrace mezinárodních bank. Miami se také přezdívá brána do Ameriky, protože se zde nachází významné letiště a také přístav. Navštívit tu můžete proslulou Miami Beach. Celkově v Miami naleznete mnoho nádherných pláží.

Národní park Everglades

Jedná se o velký národní park o rozloze 610 000 hektarů. Jsou zde mokřady, bažiny a mnoho druhů rostlin a zvířat. Nachází se zde také ohrožené či chráněné druhy. V tomto národním parku můžete dokonce také přenocovat, nachází se zde totiž kempy či primitivní tábořiště. Je nutné se však registrovat v návštěvnickém centru. Park lze navštívit autem, pěšky či dokonce na cyklistickém kole.

Miami jako největší město jihovýchodní části Floridy

Daytona speedway

Daytona speedway je závodní okruh. Nachází se ve městě Daytona Beach, které je centrem většiny automobilových závodů. Celé toto město automobily takřka žije. V návštěvnickém centru se můžete o historii závodů dozvědět mnoho dalších informací. Probíhá zde například Daytona 500 či Speedweeks.

Kennedyho vesmírné středisko

Kennedyho vesmírné středisko slouží NASA jako základna pro vesmírné lety. Toto místo navštěvuje každoročně mnoho turistů. Nachází se zde odpalovací rampa a další budovy pro vypravení vesmírných letů. Součástí je i Vehicle Assembly Building, ve které se připravují raketoplány pro start.

Pensacola

Pensacola je město, které se nachází nejzápadněji na Floridě. Na tomto místě je většinu roku teplé letní počasí, avšak je nutné dávat si pozor na déšť. Jsou zde nádherné vyhlášené pláže, které prostě stojí za to vidět. Dále pak se zde nachází námořní letecká základna Naval Air Station.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *