Stárnutí je prostě přirozené

Pokud panikaříte před každými narozeninami, zbytečně si přiděláváte vrásky. S přibývajícími roky nemusíme ztrácet energii ani přitažlivost. I když se nás snaží stránky časopisů přesvědčit o opaku, stárnutí je prostě přirozené.

Stáří je tak trochu individuální záležitost. Pokud jste četli studii zveřejněnou serverem The Daily Telegraph, zjistili jste, že Portugalcům začíná stárnutí ve 29 letech a Belgičanům až po 60 letech.  Každý to cítí prostě jinak. Nemá smysl se kvůli přibývajícímu věku nijak znepokojovat. To co člověk nezmění, stejně musí přijmout. Jak jste na tom vy? Věk je prostě jenom číslo.

Už žádné drama

Pokud máte za sebou pár křížků, máte také velmi cenné životní zkušenosti. Jen tak vás něco prostě nezaskočí. Už se tolik nerozčiluje a neřešíte zbytečnosti. Nehledáte odpovědi na otázky, které stejně nemají odpověď. Žijete dneškem, protože zítřky jsou nejisté. Život je krásný, i když nám občas dává pořádně zabrat. Zdánlivé maličkosti je třeba si náležitě užít.

Finanční nezávislost

Se zralostí přichází zázemí a určitá finanční nezávislost. Také prozření, že nemusíme mít vše, co je v životě k mání. Lépe hospodaříme s penězi, neutrácíme za zbytečnosti, máte i nějaké finanční rezervy a umíme si vybrat z toho, co život nabízí. Nechceme dohnat to, co se dohnat nedá. Život plyne bez zbytečných turbulencí. A pokud nějaké přijdou, víme, jak se z nich dostat.

Umění konverzace

Jakmile nám na dveře zaklepe pár desítek let, kašleme na neustálé prosazovaní názorů, umíme diskutovat, přijmout názor ostatních, respektovat jej a přitom se nenechat zviklat v tom, na co už jsme sami přišli. Tak nějak žijeme a necháváme žít. Je to příjemně uvolňující a nenásilné. Jsme jako voda, tečeme tudy, kudy to jde.

Víme, co chceme

Nepodléháme módním trendům a našli jsme si svůj styl. Víme, co nám sluší a v čem se cítíme dobře. Módní výstřelky nás nechávají chladnými. Vaříme z čerstvých a zdravých potravin, protože nám už ty polotovary stejně lezou krkem. Máme rádi jednoduché chutě a rychlá, vyvážená jídla, umíme vytvořit během pár chvil. Navíc si je umíme i náležitě vychutnat. Život žijeme naplno, i když zrovna nezdoláváme nejvyšší horu světa. Každý den si vychutnáváme plnými doušky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient