Udělejte si z balkónu nejhezší místo vašeho bytu

Udělejte si z balkónu nejhezší místo vašeho bytu

Bydlíte v menším bytě a nemáte si kam jít odpočinout? Pak je pro vás oživení balkónu tou nejlepší volbou. Můžete si zde chodit odpočinout od každodenních starostí a práce. Příjemné prostředí vám pomůže být v klidu a nemyslet na všechno zlé, co vás potkalo.

Pohodlné posezení je základ

Umístěte na váš balkón židličky nebo křesílka, které jsou opravdu pohodlné. Můžete si také vytvořit posezení z palet. Na vámi vytvořené posezení pak jen dokoupíte pohodlné podložky a polštáře, aby se vám sedělo opravdu dobře. K posezení si můžete přidat i malý stoleček, na který si budete odkládat kávu nebo čaj v chladných dnech.

Rostliny dodají příjemnou atmosféru

Záleží vám na krásném prostředí? Pak je přímo nutností, aby na vašem balkóně byly nějaké květiny či rostliny. Budete potřebovat několik květináčů, do kterých květiny zasadíte, dále pak poličky nebo stojany na květiny. Ty můžete zakoupit téměř kdekoli. Pořídit si můžete také závěsné květináče, které jednoduše zavěsíte a nebudete tak potřebovat žádnou poličku. K vybavení balkónu patří také konvička, bez které byste květiny nemohli zalévat.

Udělejte si z balkónu překrásné místo

Dejte šanci bylinkám

Místo obyčejných květin můžete zasadit bylinky. Ty pak využijete také v kuchyni. Líbit by se vám mohlo oregano, bazalka, máta nebo také meduňka. Zároveň bylinky dodají příjemné kouzlo vašemu odpočinkovému koutku. Mohou totiž toto místo krásně provonět.

Dbejte na bezpečnost

Dodržujte bezpečnost a dbejte na to, aby bylo zábradlí dostatečně pevné a nikoho neohrožovalo na životě.

Tip pro vás

Užívejte si odpočinek, i když je venku chladno. Uvařte si teplý čaj a pořádně se zabalte do deky. Následně si můžete užívat klid nebo například číst knížku.

V létě zase můžete využít toho, že jste na čerstvé vzduchu a k posezení si udělat domácí limonádu, a to například z bylinek, které budete na balkóně pěstovat. Navíc si zde v létě můžete postavit větráček, pokud bude i venku příliš teplo.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient