Víte, jaké jsou nejkrásnější hrady a zámky v České republice

Myslíte si, že abyste viděli překrásný pohádkový zámek či hrad musíte jet do zahraničí? To je omyl. V České republice se nachází nespočetné množství nádherných zřícenin, hradů a zámků. Většina z nich je přístupná hostům, proto se nemusíte bát je navštívit. Budete si moci prohlédnout bohatě zdobené vnitřní i vnější prostory. Dokonce se v létě na některých místech pořádají noční prohlídky, kdy můžete vidět danou stavbu krásně osvětlenou. Dokonce se pořádají také jarmarky, koncerty nebo dobové turnaje.

Hrad Karlštejn

Karlštejn můžete znát z muzikálu Noc na Karlštejně. Jednalo se o nedobytné sídlo Karla IV. a byly zde ukryty královské poklady, korunovační klenoty či relikvie. V dřívějších dobách byl na tomto hradě zakázán vstup ženám, a to do některých místností. V muzikálu byl však tento zákaz pojat na celý hrad. Nyní se na zde můžete přijet podívat kdykoli. Expozice je většinu dne otevřená.

Zámek Hluboká nad Vltavou

Jedete na romantický výlet a chcete jej zpestřit? Pak je přímo nutností navštívit zámek Hluboká nad Vltavou. Nachází se severně od Českých Budějovic a můžete jej znát z pohádky Pyšná princezna. Navštívit ho lze celoročně. Často se zde konají svatby, a to právě proto, že se jedná o jeden z nejkrásnějších zámků v České republice.

nejkrásnější hrady a zámky v České republice

Zámek Červená Lhota

Tento zámek se nachází ve velmi krásném prostředí v jižních Čechách. Jedná se o renesanční vodní zámek, který vás nadchne svým vzhledem. Zámek se stal v roce 2001 národní kulturní památkou České republiky.

Zámek Lednice

Zámek Lednice se nachází v Lednicko-valtickém areálu nedaleko Mikulova. Může se pyšnit svými překrásnými zahradami a nádhernou výzdobou interiérů. Dále se zde nachází nádherný zámecký park, rybníky a další stavby. Najděte si levné ubytování Lednice. Jednoduchý výběr s filtrací snadno najdete hotel, penzion, kempy .

Hrad Pernštejn

Chcete navštívit další moravskou památku? Pak se vydejte na Pernštejn. Je to jeden z mála hradů, který za celou svou historii nebyl dobyt. Vidět jste ho mohli v mnoha filmech, jako například v Bathory či Sůl nad zlato.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient