Zbavte se své výbušnosti a buďte milí

Zbavte se své výbušnosti a buďte milí

Výbušnost je u dospělých osob velmi častá. Může se stát, že některá osoba se dá snadno vyprovokovat a vybouchne tak, že se začne chovat opravdu nevyzpytatelně. Často to má dopad na okolí a vy si to uvědomíte pozdě. Bohužel s tím pak neuděláte nic, než že toho budete litovat. Přečtěte si, jak se zbavit výbušnosti a být vyrovnaní.

Faktory, které vás mohou vyprovokovat

Hromadění stresu je nejčastějším faktorem. Jistě to znáte, stres se hromadí delší dobu a vás pak vytočí každá maličkost. Tím se však nesmíte nechat rozhodit. Pokud se to bude stávat často, musíte začít řešit příčinu stresu. Dalším důvodem může být jiná osoba. Pokud se jedná o někoho, koho nemáte v lásce, může vás tak snadno vyprovokovat. Vliv mají i drogy a alkohol.

Nedostatek spánku vás ovlivní

Pokud trpíte dlouhodobě nedostatkem spánku, má to na vás jistý vliv. Málo spánku způsobuje špatnou náladu a následnou výbušnost. Proto je důležitý pravidelný odpočinek, a to obzvláště pokud máte náročnou práci.

Zbavte se své výbušnosti

Jak můžete výbušnost zmírnit?

  1. Buďte pozitivní. Nemyslete na věci, které vás štvou, ale na ty pozitivní.
  2. Vyhýbejte se také negativním osobám ve vašem okolí.
  3. Dopřejte si dostatek spánku.
  4. Relaxace je důležitá. Dopřejte si odpočinkovou lázeň či poslech oblíbené muziky.
  5. Uvařte si bylinkový čaj. Pomoct by mohl heřmánek, meduňka, jasmín nebo také čaj z malinového listí.
  6. Předejděte situacím, které vás mohou vyprovokovat.

Jak reagovat v situaci, kdy se vás někdo snaží vyprovokovat?

Zhluboka se nadechněte a přemýšlejte nad vaší reakcí. Dejte si sklenici studené vody a mluvte pomalu a v klidu. Myslete na to, že nesmíte znovu vybuchnout. Pokud by se tak stalo, následně byste toho litovali. Pak je čas na omluvu. Musíte uznat svou chybu a dát najevo, že vám to je líto. Jestli tak neučiníte, může to nenávratně poškodit vaše rodinné či kamarádské vazby.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient