Pečujete o svůj obličej? Nezapomeňte na krk a dekolt! Budete vypadat mladší.

pleť

Svůdný dekolt vám zvýší sebevědomí a dodá na atraktivitě. Vyžaduje však pravidelnou péči. Mnoho žen na něj i s krkem zapomíná. Na dekoltu se mohou objevit vrásky a pigmentové skvrny, kvůli kterým budete vypadat starší.

Pokožka na dekoltu a šíji bývá často sušší a citlivější než je pleť obličeje. O to větší pak vyžaduje péči. Ráno zkuste střídání teplé a studené sprchy a vklepejte do pokožky krku a dekoltu hydratační sérum a výživný krém na suchou pleť s kyselinou hyaluronovou a kolagenem. V létě přidejte UV filtr alespoň SPF 20. Po UV záření pokožka ztrácí pružnost, rychleji stárne a tvoří se pigmentové skvrny. Krk a dekolt zapojte i do týdenního peelingu obličeje a přidejte přípravky s ovocnými AHA kyselinami.

Další letní péče

V letních měsících pravidelně hydratujte i během dne termální vodou, fyziologickými a růžovými vodami ve sprejích. Večer při odličování vyčistěte i krk a dekolt. Poslední vatový tampon s odličovačem musí zůstat zcela čistý. Pak krku a dekolt lehce prokrvte masírováním měkkým kosmetickým kartáčkem krouživými pohyby od středu ke stranám a pleť ošetřete nočním krémem. Pomůže i zpevňující krém pro podporu tvorby kolagenu. Postupujte od klíční kosti vzhůru k dolní čelisti. Zpevníte tak pleť pod bradou a nevznikne vám dvojitá brada. Od ňader vtírejte krém krouživými pohyby ve tvaru osmičky směrem nahoru a do stran.

Krásný dekolt podpořte líčením

Naneste tenkou vrstvu make-upu ve stejné barvě, jako si dáváte na obličej i na krk a dekolt. Bude tak působit přirozeně a mladistvě. Pak přepudrujte rýhu mezi ňadry bronzerem a pod vyčnívající klíční kosti nanesete rozjasňovač.

Spánek a pohyb

Při poloze na břiše a na boku si ve spánku stlačujeme často pokožku do vrásek. Lepší je spát na zádech. Zapojte i pravidelné posilování prsních a zádových svalů. Zkuste plavání, dělejte kliky a výborné je i veslování. Už 10 minut cvičení denně vašemu dekoltu prospěje. Nehrbte se, nesklánějte hlavu a narovnejte se. Budete působit sebevědoměji a předejdete vráskám na vašem dekoltu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient