Podle čeho vybírat notebook?

Potřebujete notebook do školy, do práce nebo pro váš volný čas? V dnešní době se notebook hodí téměř každému. Vyberte si takový, který bude odpovídat vašim požadavkům. Nevíte si rady, podle čeho kritéria hodnotit? Pak je tento článek přímo pro vás. Podívejte se, jaké parametry jsou důležité a na jaké detaily si dat pozor.

Nejste si jistí koupí notebooku?

Nevíte, jestli si máte vybrat notebook, tablet nebo raději stolní počítač? Podívejte se, jaké má notebook výhody. První výhodou je, že může mít parametry velmi podobné stolnímu počítači. Oproti tabletu může být tedy mnohem výkonnější. Lze jej však kamkoli přenést, proto je praktičtější než stolní počítač.

Nejste si jistí koupí notebooku

Jaký procesor?

Procesor je součástka, která je nejdůležitější na celém notebooku. Jedná se o to, jaký výkon notebook bude mít. Lze natrefit na Intel a AMD. AMD není tak využíván, a proto s největší pravděpodobností natrefíte na Intel. Nyní se musíte rozhodnout, k čemu budete notebook využívat. Intel Pentium vám vystačí k málo náročným výkonům, ale za to jsou tyto notebooky levnější. Intel Core i3 už vám vystačí i na práci i na zábavu. Pokud jste náročnější, využijete Intel Core i5. Je vhodný pro většinu uživatelů notebooků. Intel Core i7 je ještě náročnější. Pokud vám jde o velmi výkonný chladicí ventilátor, pak je pro vás tím pravým Intel Core M. Minimální spotřebu zase zajišťuje Intel Atom.

Operační paměť

Minimální operační paměť, kterou by váš notebook měl mít je 4 GB. Standardní dostačující velikost je však 8 GB. Narazit ovšem můžete i na vetší kapacitu RAM.

Další detaily

Důležité je také vybrat si velikost a váhu notebooku. I ty jsou totiž podstatné, pokud budete notebook často někam nosit, bude se vám hodit lehčí. Dále se podívejte, jestli vám vyhovuje rozložení klávesnice, velikost displaye a všechny vstupy (USB, VGA, HDMI). Hodit se vám bude i připojení wifi, Bluetooth, čtečka paměťových karet a DVD mechanika.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *