Podzimní vůně v bytě

Venku se ochlazuje a pomalu přichází podzimní sychravé období. Neznamená to však, že je podzim temným a pesimistickým obdobím. Listy září různými barvami a ovoce dozrává. To není vše, na podzim přichází mnoho přírodních změn, které si musíte pořádně vychutnat. Proto si přineste kousek podzimní přírody domů a provoňte váš byt.

Co jednoznačně připomíná podzim?

Jedná se o jantarové dřevo. Společně s vanilkou vás okouzlí přírodní vůní, která vám bude připomínat venkov a večerní posezení u táboráku v přírodě. Dále pak jsou vhodné nejrůznější směsi koření.

1.      koriandr, rozmarýn a bergamot

Směs tohoto koření je velmi zajímavá. Navodí perfektní podzimní atmosféru a rozzáří celý byt. Dokonce se hojně využívá při úzkostech, stresu a jiných psychických onemocněních. Dejte si koření do pytlíku a rozvěste po bytě, uvidíte, jak vám to pomůže při navazování skvělé atmosféry.

2.      levandule, růžové dřevo a muškátový oříšek

Z tohoto koření vytvoříte velmi příjemnou vůní, která není tak výrazná, jako předchozí. Tato jemná vůně harmonizuje vaše obydlí a dodá pocit útulnosti. Uděláte díky ní z vašeho domova hřejivé místo, které dokáže navodit lepší náladu, a to převážně pokud přijdete například z práce naštvaní.

3.      vůně ovoce

Jak jsme již zmiňovali, na podzim dozrává ovoce. Proto je vhodné vystavit doma sušené ovoce, a to jablka, hrušky nebo švestky. Pokud navíc ke směsi přidáte jasmín a dekorace, oživí to váš byt.

Podzimní vůně v bytě nebo domě

Co se hodí na konec podzimu?

Jistě víte, že skořice navodí spíš zimní atmosféru. Proto se právě ona hodí na konec podzimu. Dokáže vás tak snadno naladit a přehoupnout na další část roku.

Rada na závěr

Nevadí vám používat i jiné než přírodní materiály? Pak vyzkoušejte aroma lampu. Vyberte si olejíček s podzimní vůní či jiné uklidňující aroma. Snadno ho pak dáte do aroma lampy s vodou a zapálíte svíčku. Vůně tak provoní celý byt a vy se budete cítit velmi příjemně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *