Tři největší kosmetické prohřešky – nedopouštíte se jich taky?

V současnosti máme k dispozici celou řadu kosmetických přípravků a líčidel, díky nimž můžeme zakrýt všechny nedokonalosti, které nás trápí, a vyzdvihnout to, co je na nás hezké. V ideálním případě to tak opravdu funguje. Bohužel se ale mnohdy dopouštíme – i nevědomky – celé řady chyb, díky nimž si škodíme a tyto „zkrášlující“ přípravky nám pak prokážou spíš medvědí službu.

Pozor na obočí

Obočí je dominantním rysem tváře, to ono určuje, jaký výraz obličeji propůjčí. Naštěstí i drobnou změnou můžeme podstatně zlepšit náš vzhled, proto úpravu obočí nepodceňujte. Velkým prohřeškem není jen jeho nesprávný tvar, ale i barva, která neodpovídá barvě vlasů. Nic totiž neupoutá takovou nevítanou pozornost, jako odbarvená blondýnka s černým obočím nebo tmavovláska s tím nevýrazným. Nesnažte se o žádné experimenty, pamatujte, že v módě je přirozenost. Odstíny nemusí být úplně totožné, ale měly by spolu přinejmenším ladit.

Make-up – dobrý sluha, zlý pán

Bez make-upu a pudru většina žen ani nevychází z domu. Bohužel, někdy to však s jejich množstvím přeháníme a přidáváme si tak zbytečně roky navíc. Tvář vypadá mdle, unaveně, zvýrazní se na ní všechny vrásky. Řiďte se proto heslem, že méně je více. Dvojnásob to pak platí v případě pudru, stačí, když ho nanesete jen na čelo, nos a bradu. Trápí-li vás nějaké nedokonalosti, pak se je nesnažte zamaskovat, ale bojujte s nimi. Zamyslete se nad svým životním stylem i způsobem stravy. Nezapomínáte náhodou na pravidelné návštěvy kosmetického salonu? Staráte se o pleť pečlivě také v pohodlí domova? Péče, zdraví a krása jdou totiž ruku v ruce.

Méně je více

S přibývajícím věkem preferujte střídmost, a to ať už se jedná o líčení nebo třeba o manikúru. Zapomeňte na přeplácané nehtové ozdoby, které vypadají příliš kýčovitě, v jednoduchosti je totiž krása. Navíc letos je v módě minimalismus. Používejte světlejší barvy, skvěle bude vypadat bílá, béžová, světle růžová či neutrální tělová. Právě těmito tzv. nude odstíny nic nezkazíte, v jakémkoli věku vypadají jednoduše skvěle. Toužíte-li po něčem výraznějším a zároveň sexy, pak bude jasnou volbou červená, která zůstává stálicí už dlouhá léta. Tak proměňte se v opravdovou dámu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *