V létě je hubnutí snazší, tak toho využijte

Se stoupajícími teplotami se nám snižuje chuť k jídlu. Díky pár zásadám se navíc budete cítit a pak i vypadat ještě mnohem svěžejší, lehčí a plní energie. Lehká jídla vám dodají spoustu sil.

Jídelníček raději odlehčete. Místo červeného masa si dejte ryby nebo třeba krůtí maso, místo omáčky zeleninový salát a místo smažených jídel něco s rýží. Vsaďte raději na těstovinové saláty se zeleninou a studené polévky bez zahuštění moukou nebo se smetanou. Do salátů si klidně dejte o kapku víc olivového oleje, ať si udržíte delší pocit sytosti.

Hydratovat je důležité

Alkohol je velmi častým důvodem toho, proč nemůžete stále zhubnout, i kdy velmi striktně dodržujeme dietní režim. Škodí nám slazené nápoje a džusy. Konzervované vyřaďte a ty čerstvé si řeďte vodou v poměru 1:1. Limonády vyměňte za čistou a neperlivou vodu. Černá káva neškodí, pokud není příliš sladká a dochucená značně kalorickou smetanou. Můžete doplnit bylinné a zelené čaje. Do vody si můžete přidat citron, plátky okurky nebo bylinky.

Letní jídelníček

Ani s odlehčeným jídelníčkem nemusíte mít stále hlad. Pokud si jej sestavíte správně, záchvaty vlčího hladu mít nebudete. Vsaďte na častou konzumaci malých porcí, zapojte pokrmy obsahující velký podíl vody a vyřaďte pochutiny, které vás zbytečně nadýmají, zavodňují a mají mnoho kalorií. Díky pravidelnosti stravy v malých porcích si udržíte pocit sytosti a zabráníte nechtěnému roztáhnutí žaludku způsobenou konzumací jen pár velkých porcí místo pěti až šesti porcí malých. Tělo bude neustále pracovat, zrychlí se vám metabolismus a budete více spalovat.

Letní detoxikace

Vodnaté potraviny vás dokonale pročistí. Zkuste vodní meloun, bobulovité ovoce jako jahody, třešně, maliny nebo borůvky. Zbavíte se pocitu nafouklého břicha. Proti nadýmání zabírá celer, hlávkové saláty, listová zelenina i salátové okurky. Dejte si pozor na brokolici, zelí, květák, kedlubny, ale i hrozny či švestky. Z luštěnin zvolte červenou čočku, která se nemusí namáčet a nenadýmá. Vynechte kynutá jídla, sycené nápoje, sladké a slané pochutiny. Méně solte, protože sůl zadržuje v těle vodu a přispívá k nadýmání. Vynechte rafinovaný cukr a bílou mouku. Přispívají k nadýmání, zanášejí tlusté střevo, brání ve vstřebávání vitamínů a minerálů. Zkuste stévii, med a celozrnnou mouku. Dopoledne si dejte ovoce, oříšky, semínka nebo sušené ovoce. Večer zařaďte zeleninu a proteiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *