Benita aneb naše rozkládací rohová sedací souprava

Rohová sedací souprava Benita

Po více než 10 letech, kdy jsme si zařizovali společné bydlení, jsme se rozhodli pro rekonstrukci. Nábytek už dávno nevypadá příliš moderně a nám se za tu dobu trochu změnil vkus. Jako první jsme se pustili do nového obývacího pokoje. V této místnosti trávíme společný čas s rodinou a zveme si sem návštěvy, proto by měla vypadat co nejvíce reprezentativně. Myslím, že se nám to povedlo už výběrem prvního kusu nábytku.

Nejsme až tak početná rodina, máme dvě děti. Čas od času se ale všichni večer sejdeme u televize, a proto jsme se rozhodli, že nejvíce místa v obývacím pokoji vyhradíme sedací soupravě. Naopak jsme se chystali přesunout i skříně a vitríny, doposud jsme v obývacím pokoji sice měli vysokou prosklenou skříň s výstavou hrnečků po babičce, co jsme dostali ke svatbě, ale ty jsme přesunuli na půdu. Skříněk a celkově nábytku máme v obývacím pokoji méně, zato nám zbylo více místa na sedací soupravu.

  • Naše sedací souprava musela být originální

Jelikož jsme plánovali, že sedací souprava bude hlavním prvkem místnosti, musela být originální a osobitá. Žádné konkrétní představy jsme neměli, a tak jsme se nejdříve pustili do internetového pátrání. Podělím se s vámi o mé zkušenosti, třeba vám při výběru budou nápomocné.

Barvy: Většina sedacích souprav v obchodech je černá, červená, béžová, šedá apod. Tyto barvy se pak dají dobře kombinovat s dalšími doplňky, takže v tom nevidím žádný problém. My jsme měli poměrně jasno. Červená je pro nás příliš extravagantní, béžová moc světlá a na černé je zase vidět každý bílý či světlý flek. Chtěli jsme něco neutrálnějšího, hnědou či šedou. Nakonec zvítězila šedá, ta se hodí k minimalistickému bílému nábytku a dává nám volnou ruku v odstínu doplňků. Polštářky a další textil jsme sladili do zelena, nicméně kdo ví, možná je časem vyměníme.

Materiál: Kůže nám přišla příliš luxusní, navíc jsme se báli, že se k ní v létě budeme celí upocení lepit. Chtěli jsme textilní povrch. Děti už jsou větší, takže nepředpokládáme vysoké riziko zašpinění. Nakonec jsme ovšem našli alternativu, máme sedací soupravu, která má spodní část z ekokůže a tu část, na níž se sedí, textilní.

Velikost: U nás byl požadavek jasný, co největší. A ideálně, aby se dala ještě rozložit. Nejen pro případy přespání návštěvy, někdy ji rozkládáme i tehdy, když si chceme všichni pohodlně poležet u televize. Naše nová sedací souprava má po rozložení rozměry 198 × 122 cm, což je pro přespání pro dvě osoby přijatelné.

Rohová sedací souprava
Rohová sedací souprava Loona
  • Internetovým obchodům úplně nevěříme

Vybrat si sedací soupravu online je sice jednoduché a rychlé, ale co budete dělat v případě, kdy bude nutná reklamace? Pak je lepší, když můžete navštívit kamennou prodejnu a vše domluvit. My jsme nakonec zvolili zajímavý kompromis. Vybrali jsme si na internetu, ovšem v e-shopu obchodu, který má kamennou prodejnu v našem městě. Jde o obchod Baumax. Sedačka váží přes 100 kg a není až tak drahá, abychom dostali dopravu zdarma, doprava by nás proto vyšla na 799 korun. Z toho důvodu jsme si ji nechali dovézt na prodejnu a odtamtud přemístili kamarádovou dodávkou. Jeden týden jsme na internetu objednali a druhý jsme si pro ni jeli, což odpovídalo informaci, že bude sedačka dostupná cca do 10 pracovních dnů.

  • A jakou sedačku tedy máme?

Vybrali jsme si sedací soupravu Benita P Madryt 996/Viton 202 v pravém provedení. Je to rohová sedací souprava rozkládací se spodní částí z ekokůže a textilním potahem. Rozkládá se velmi snadno, stačí zatáhnout za poutko. Zaujala nás zejména originálním provedením, roh je řešený velmi elegantně a vždy se hádáme, kdo v něm bude sedět. Má také područky a podhlavníky, které se dají nastavit, takže komfort si užijete, ať už na ní sedíte kdekoliv. Jsme s ní velmi spokojení.

Rohová sedací souprava Play3 hugo
Rohová sedací souprava Play3 hugo

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient