GLOCK 17 je legenda, kterou jsem si koupil i já

Pouzdro Blackhawk na zbraň Glock 17

Před rokem jsem si udělal zbrojní průkaz, ovšem až nyní jsem se dostal k tomu, abych si vybral vhodnou zbraň, která je určena pro sebeobranu. Velkou chválu jsem v okolí slyšel na rakouskou zbrojovku GLOCK, která se proslavila především pistolí jménem GLOCK 17. Proč jsem nakonec zvolil i já tuto legendu? Co mě na ní nejvíce zaujalo?

Historie

GLOCK je rakouský výrobce nejen střelných zbraní, který vznikl už v roce 1963. Za dobu své existence představil celou řadu střelných i bodných zbraní a vojenských nástrojů. V pestrém produktovém portfoliu má značka GLOCK jak pistole a nože, tak i polní lopatky a další příslušenství. Proslavila se však především v 80. letech tím, kdy vyhrála kontrakt rakouské armády na novou pistoli. Hlavním důvodem, proč se stala vítězem v dané soutěži, bylo, že vyráběla své zbraně z kvalitních polymerů, jež se pyšní vysokou odolností a nízkou hmotností. Dodnes se pistole GLOCK používají v civilním sektoru a také u ozbrojených složek. Obrovské popularitě se značka GLOCK těší ve Spojených státech amerických.

GLOCK 17

Já jsem slyšel nejvíce informací o pistoli GLOCK 17, a proto mi daná zbraň také utkvěla nejvíce v paměti. Začal jsem se o ni tedy zajímat. Existuje hned několik variant této pistole, přičemž já jsem sáhl po samonabíjecí pistoli GLOCK 17 cal. 9 mm Luger. Disponuje polymerovým rámem a je vhodná pro akční střelbu. Délka závěru je 186 mm a délka hlavně 114 mm. Hmotnost zbraně bez zásobníku je přijatelná, a to 625 g. Pistol má tři pojistky a šestiboký profil s pravotočivým závitem.

Jelikož nejsem na trhu se zbraněmi ještě příliš zběhlý, nechal jsem si poradit od odborníků přímo v obchodě. Jakmile jsem jim řekl, co od pistole očekávám a která varianta se mi zamlouvá nejvíce, společně jsme našli druh, jenž mi vyhovuje po všech stránkách.

Pouzdro Blackhawk na zbraň Glock 17
Pouzdro | Glock 17

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient