Jak se obléknout na pohovor a udělat na zaměstnavatele skvělý dojem?

Jak se obléknout na pohovor a udělat na zaměstnavatele skvělý dojem

Věděli jste, že každý personalista nebo zaměstnavatel si o vás udělá první obrázek podle toho, jak přijdete oblečení? Stačí, abyste vešli do dveří a první představa o vás je na světě. Pokud se obléknete slušně, můžete mít náskok před ostatními zájemci, a navíc se vám budou lépe vyjednávat platové podmínky. Pojďte se tedy podívat, jak se obléknout na pohovor, ať už jste muž nebo žena.

Móda pro ženy

Tradičním oblečením pro ženy na pohovor je kostým. Ten by neměl být příliš těsný a výstřední. Skvělou barvou kostýmu je černá, šedá nebo modrá. Vyhněte se příliš pestrým barvám. Na pohovor můžete také zvolit sukni a košili. Doporučená délka sukně je ke kolenům. Nošení košile nebo halenky má svá pravidla. Nedoporučují se halenky, které odhalují břicho a záda nebo ty, které jsou průsvitné. Nevhodný je také velký výstřih. Každá žena by měla myslet také na módní doplňky. Jedná se o obuv, kabelku a šperky.

Co se na pohovor nehodí?

Rozhodně si na pohovor neberte mohutné šperky, křiklavou kabelku, džíny nebo krátké minisukně. Nevhodné jsou také žabky, sandály, tenisky a kšiltovka. Líčení by nemělo být příliš výrazné.

Jak se obléknout na pohovor

Doporučená móda pro muže

Každý muž by měl jít na pohovor v obleku. Vhodná barva obleku je například černá nebo tmavě modrá. Skvělá kombinace je modrý oblek a hnědé boty. Důležitý je také výběr košile. Nejlepší volbou je bílá barva, která symbolizuje čistotu a spořádanost. Vhodné jsou však i jiné barvy nebo vzory. Můžete si například vzít košili s šikmými pruhy. Nezapomeňte na kravatu, která bude v podobných barvách, jako košile. Pokud navíc bude na košili jemný červený vzor, budete na pohovoru působit velmi sebevědomě.

Jakému oblečení byste se měli vyhnout?

Nikdy na pohovor nenoste lesklé barvy oblečení, mohlo by to vypadat, že se snažíte mít navrch. Nevhodná je také celá červená košile, která by zaměstnavatele mohla vyprovokovat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient