Jak vyrobit létajícího draka a udělat dětem radost?

Jak vyrobit létajícího draka a udělat dětem radost

Podzimní období už začalo v plném proudu. Pokud máte děti, jistě je už napadlo, že by mohly jít pouštět draka. Právě teď je na to ideální počasí. Chcete, aby vaše děti měly z draka větší radost? Zkuste ho s nimi vyrobit. Zabavíte se, a navíc spolu strávíte spoustu krásných chvil.

Co všechno je k výrobě draka zapotřebí?

V první řadě si nachystejte veškerý materiál, ať nemusíte během výroby nic shánět. Potřebovat budete lehké dřevěné tyčky, velmi tenký nebo hedvábný papír, krepový papír, tenký provázek, mašličky, lepidlo, fixy, vodové barvy a pastelky, kterými můžete na papír kreslit. Nachystejte si také nářadí. Hodit se vám budou nůžky, malý nožík a kolíčky na prádlo.

Začněte vytvořením kostry

Základ celého draka spočívá v dobře postavené kostře. Budete potřebovat lehké laťky, které uříznete v poměru 60 a 40 cm nebo pokud chcete většího draka tak 90 a 60 cm. Kratší tyčku položte do kříže přes delší přibližně ve 2/3 délky. Následně svažte provázkem do kříže.

Co všechno je k výrobě draka zapotřebí

Krok číslo dva – špagát

Provázek napněte po obvodu kostry tak, aby se tyče neprohýbaly, ale provázek přesto držel pevně. Následně celou kostru i se špagátem obkreslete asi o 3 cm delší na papír a vystřihněte. Přebývající část papíru kolem ohněte a lepidlem přilepte. Nemusíte lepidla dávat moc, aby drak nebyl příliš těžký. Naopak nedávejte ani málo, aby vše správně drželo. Papír musí být zároveň napnutý.

Kreativní část je nejzábavnější

Tuto část si budou nejvíce užívat děti, protože můžou ukázat svoji kreativitu. Kreslit se dá fixy, temperami nebo také vodovými barvami. Dále také můžete využít barevné papíry nebo krepový papír, který je velmi lehký.

Ocas je to nejdůležitější

Každý správný drak prostě musí mít ocas. Nejlépe by měl být barevný, aby ho každý viděl. Můžete ho vyrobit z krepového papíru nebo z barevného papíru, ze kterého poskládejte harmoniku a vytvořte ocas. Krepový papír pouze nalepte tak, aby ve vzduchu vlál. Vytvořit můžete také i uši, ale musíte dát pozor, aby se drak nepřevažoval.

Nakonec přivažte dlouhý provaz, abyste měli draka za co pouštět.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient