Jaké květiny si vybrat do bytu a oživit tak váš interiér?

Chcete zútulnit váš byt? Pak jsou pro vás dokonalou volbou pokojové květiny. Ty váš interiér v bytě či domě oživí a dodají jedinečnou atmosféru. Jistě to znáte, jakmile přijdete k někomu domů, kde nejsou žádné rostliny a květiny, máte z toho špatný pocit. Nedělejte tuto chybu i u sebe doma a začněte pěstovat různé druhy květin. Pojďte se podívat, jaké květiny nejsou příliš náročné na světlo a jsou tedy vhodné do vašeho bytu.

Sahá k vám do bytu méně světla?

Máte malá okna nebo otočená na špatnou stranu? Vybírejte z květin, které si nepotrpí na dostatek světla. Jednou z méně náročných květin je fialka africká. Ta ke svému růstu nepotřebuje moc světla. Není však vhodné ji mít v úplně tmavé místnosti, kde nejsou okna, nemusela by vám totiž kvést. Zároveň nesnáší příliš chladná místa, vhodná teplota je kolem 18–20 °C.

Fíkus je ideální volbou do místností, kde není moc světla a kde je zároveň vysoká vlhkost. Vhodný je tedy například do kuchyně, kde bývá vlhkost vzduchu o něco vyšší.

Jaké květiny si vybrat do bytu

Květiny, které potřebují hodně světla

Naopak jestli máte v bytě dostatek světla a velká okna, můžete si spektrum květin a rostlin ještě rozšířit. Vybírat tedy můžete z mnoha druhů. Pojďte se na některé podívat. Orchidej aneb velmi krásná pokojová květina. Tu je zapotřebí mít na místě, kde je velké množství světla. Dejte si však pozor. Není dobré dávat tuto květinu na přímé slunce, mohly by se tak spálit listy.

Dále vám nabídneme rostlinu, která si sluneční paprsky vyloženě žádá. Jedná se o aloe vera. Tato rostlina potřebuje suchý vzduch a je velmi háklivá na nízké teploty.

Rostliny, které nemusíte často zalévat

V nabídce jsou také rostliny, pro lidi, kteří často na zalévání zapomínají. Jednou z nich je například banánovník, který stačí zalévat jednou týdně. Stejně jsou na tom sukulenty, kaktusy nebo i ledviník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *