Moderní spotřebiče a jejich výhody

Moderní domácí spotřebiče už zvládají mnohem více funkcí. Snížení spotřeby energií a vody se bere jako samozřejmost. Důležitá je úspora času a bezpečné pojistky proti nepříjemnostem. Na své si přijdou i uživatelé chytrých telefonů.

Značka Miele u nové pečicí trouby generace 7000, která jen za design získala 6 ocenění Red Dot Design Award 2019, přinesla funkci TasteControl. Na konci procesu vaření se dvířka trouby otevřou a vnitřní prostor se velmi rychle ochladí. Chléb vám neztmavne kvůli zbytkovému teplu a jídlo se nevysuší. TasteControl lehce pootevře dvířka trouby a spustí chladicí ventilátor, který žene horký vzduch ven. Za 5 minut teplota klesne o 100 °C a dvířka trouby se automaticky zavřou, aby jídlo zůstalo stále teplé. Pokud čekání trvá delší dobu, teplota se zase sama zvýší na požadovanou úroveň.

Kontrola přes chytrý mobil díky kameře

Trouba má i kameru instalovanou do trouby a pokrm si můžete zkontrolovat přímo v mobilu. Dříve už měla integrovanou HD video kamera trouba Watch&Touch italské značky Candy. Na dálku, aniž by bylo nutné otevřít dvířka trouby, můžete sledovat proces pečení. Značka Miele to zdokonalila a kamera je i v troubách s pyrolýzou pro čištění spotřebiče. Vydrží samočisticí proces a zahřátí na 440 °C. Funkce FoodView přenáší záběry do chytrého telefonu či tabletu v HD kvalitě. Na dálku můžete změnit teplotu i program.

Pračky a jejich funkce

Pračky Candy řady Bianca jsou vybavené funkcí Zoom, která zkrátí každý prací cyklus na 59 minut. Přes wi-fi a mobilní aplikace Simply Fi lze pračky ovládat na dálku, dokonce i hlasovými pokyny, které jsou zatím jen v angličtině. Candy jako jediná na trhu nabízí i variantu mělké pračky a sušičky. Nejmenší pračka Aquamatic má rozměry 70x51x45 cm a přitom vypere 4 kg prádla. Vejde se i pod umyvadlo v koupelně do malých bytů, na chaty a chalupy. Úzká sušička GrandÓ Vita GVS4 má rozměry 85×59,5y46,5 cm a nádobu na kondenzovanou vodu ve dvířkách, kde vidíte, že potřebuje vyprázdnit. Pračka se sušičkou s rozměry 85x60x40 cm vypere 6 kg prádla a usuší 4 kg. Připočítat musíte místo pro přívodní hadice na vodu a odpad i vypouklá dvířka. Přesto jsou spotřebiče velmi skladné.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient