Nezapomenutelný zážitek v Portugalsku

Přemýšlíte, kam vyrazit na dovolenou nebo prodloužený víkend? Pak je pro vás ideální volba Portugalsko. Nachází se zde mnoho míst, které prostě musíte vidět. Na své si přijdou milovníci přírody, moře a také měst nebo architektury. Letenky do Portugalska nejsou v dnešní době příliš drahé, a proto se nemusíte bát, že byste tímto výletem přišli o celé své jmění.

Zapůjčení automobilu

V Portugalsku, jako v jiných státech, si můžete půjčit automobil. Bude to pro vás rozhodně výhodnější, protože budete mít svobodu pohybu. Pokud byste byli odkázání na hromadnou dopravu, mohl by se celý váš výlet omezit či prodloužit. Autem si zajedete tam, kam chcete.

Hlavní město Portugalska vás očekává

Lisabon, jako hlavní město Portugalska vás rozhodně nadchne. Nachází se zde spousta architektonických krás, muzeí a galerií. Za zmínku stojí i tradiční malé obchůdky, které se nachází v úzkých uličkách. Je zde také bohatý noční život. Navštívit můžete tradiční portugalské hospůdky nebo diskotéky. Máte malé děti? Těm uděláte radost návštěvou velkého mořského světa, kde se nachází přibližně 25.000 druhů mořských živočichů a rostlin.

Azorské ostrovy

Azorské ostrovy jsou součástí Portugalska. Jedná se o souostroví devíti ostrovů (São Miguel, Pico, Terceira, São Jorge, Faial, Flores, Santa Maria, Graciosa a Corvo). Zde se můžete nechat unášet vodními sporty, bazéném a plachtěním.

Hlavní město Portugalska vás očekává

Portugalská svatyně

Nejznámější portugalská svatyně se nazývá Fátima. Toto místo je vhodné pro věřící lidi. Ovšem neznamená to, že by se zde nemohli podívat i ostatní turisté.

Tradiční vinařské městečko

Druhé největší město Portugalska je Porto a zároveň se jedná o místo, kde se dozvíte vše o vínu. Vyrábí se zde portské víno, které určitě znáte i vy. Podívat se můžete na výrobu a jeho vývoz. Co ještě vám může Porto nabídnout? Jsou to proslulé degustace vína.

Palác Nacional de Sintra

Tento palác se nachází ve městě Sintra. Jedná se o celodenní výlet, kdy si můžete projít jak městečko, tak i palác. Palác zdobí klasické kuželovité věže, které vás ihned ohromí. V dávných dobách bylo toto místo sídlem portugalských králů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *