Překonejte nechuť i lenost a jděte cvičit. Řekneme vám proč.

Zjistěte si ideální váhu

Chodit pravidelně a několikrát týdně cvičit je otázkou disciplíny. I když se zdá, že nemáte pevnou vůli a snadno podléháte lenosti, překonejte se. Tělo vám za to poděkuje.

Pro regeneraci a relaxaci mozku je nejdůležitější kvalitní spánek. Cvičení a pravidelný pohyb podle odborníku stojí hned na druhém místě. Zapomeneme při něm na všechny problémy, starosti a pracovní úkoly a vyplavíme si do těla notnou dávku hormonů zvaných endorfiny, které naši mysl naplní pocitem štěstí. Náš pohled na život se abnormálně změní.

Jak se překonat

Najít sílu, odhodlání a překonat se v okamžiku, kdy jsme ze všeho nesmírně unavení, anebo se nám prostě ukrutně nechce, není sice jednoduché, ale rozhodně to za to stojí. I když máme vlastně cvičení rádi, jsou dny, kdy stojí všechno za starou bačkoru a nejraději bychom zalezli sto metrů pod zem, nebo aspoň pod peřinu. Pokud se ale překonáme, budeme nakonec šťastní, že jste na lekci šli. Zkuste si proto představit to, jak se budete po cvičení cítit, už jste to přece zažili. Vizualizace opravdu zabírá.

Buďme rádi, že můžeme

Pokud přece jen potřebujete k překonání nechuti jít cvičit nějaký pádný argument, jděte cvičit, protože můžete. Vzpomeňte si na všechny seniory, kterým už chybí zdraví a energie. Na všechny lidi s chronickými nemocemi, pacienty po úraze a po těžkých operacích. Každý totiž nemá to štěstí, aby si mohl jít zacvičit a hýbat se tak, jak by chtěl. To, že se můžeme hýbat, často pokládáme za samozřejmost, ale ono to tak není. Ještě vám to nestačí? Pusťte si video s výkony paralympioniků. Padne vám brada až na triko a s velkou pokorou a odhodláním poběžíte cvičit.

Držte tělo v kondici

Myslete na to, že své tělo potřebujete. Musí vám sloužit ještě pěknou řádku let. Počítejte s tím, že s postupem času svalová hmota ubývá a bez dostatečného pohybu se vám bude stále hůře chodit i vstávat z postele. Uvědomte si, že svalová hmota spaluje kalorie, i když zrovna necvičíte. Vyměňte ji proto za tuky. Buďte ke svému tělo zodpovědní, starejte se o něj a važte si toho, že vám dobře slouží. Každodenní pohyb je totiž náš životní doping, který nám pomáhá vyčistit si hlavu, přijít na nové myšlenky a dívat se na život přes růžové brýle. Mít lepší náladu se totiž vyplatí a všechno nám jde líp.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient