Tipy pro snadnější a účinnější praní

Pocit z čerstvě vypraného, voňavého a příjemně měkkého prádla milujeme asi všichni. Díky inovovaným technologiím praček a pracím prostředkům je současné praní stále snadnější.

Sypký prací prášek střídají prací gely a gelové kapsle. Cíl je ovšem stále stejný. Chceme mít co nejčistší, nejměkčí a nejsvěžejší prádlo zbavené bakterií a alergenů. Přinášíme pár tipů, jak toho dosáhnout. Ještě než začnete třídit své oblečení podle barev a druhu materiálu, pořiďte si ty správné prostředky na praní. Vhodný prací prostředek, aviváž i vonné perličky pro dlouhotrvající svěžest vypraného prádla.

Správný prací prostředek

Čistotu, svěžest, vůni a měkkost prádlu dodají třeba nové gelové prací kapsle od Lenoru. Nově jsou ve třech neodolatelných vůních. Spring Awakening, Golf Orchid a Amethyst & Floral bouquet. Pro lepší účinek pracích prostředků vložte kapsle přímo do bubnu pračky a položte prádlo přímo na ni. Kapsle vyčistí, zjemní a osvěží prádlo. Také jej ochrání před vyblednutím barev, vytaháním, sepráním a žmolky. Podívejte se po přípravku na bílé, černé, barevné a jemné prádlo i na vlnu. Jejich použití se na prádle příjemně odrazí.

Třídění prádla

Společně perte jen prádlo v podobných barvách. Bílé perte zvlášť, stejně jako černé a zvolte si na jejich praní prášky na bílé a černé prádlo. Bílá vám nezešedne a černá nevybledne. Na barevné prádlo zvolte variantu color. Oddělte jemné tkaniny od pevnějších. Zvolte si vhodný prací program a teplotu. Současné prací prostředky naštěstí dokáží prádlo krásně vyprat i při mnohem nižších teplotách, díky čemuž předejdete zničenému oblečení s vyšisovanými barvami nebo nechtěnému zabarvení. Chladnější voda šetří energii i naše přírodní zdroje.

Prohlédněte kapsy a zapněte zipy

Vyndejte z kapes všechny papírky, peníze, ostré předměty a drobnosti. Zapněte všechny klasické i suché zipy, naopak rozepněte knoflíky, aby se nezachytily v pračce a neroztrhly knoflíkové dírky, rozmotejte srolované nohavice, rukávy košile i srolované ponožky. Jemné a spodní prádlo dejte do prací síťky, aby se vám nezničilo a nepoužívejte na něj aviváž.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *