Usnadněte si úklid a nepřehánějte to

Možná máte zažité ještě z dětství některé věci, které vám zbytečně přidávají práci. Péči o domácnost si usnadněte a nestaňte se jejím otrokem.

Pokud máte zažité, že musí být doma neustále uklizeno, dejte si pozor, abyste si z domova neudělali sterilní prostředí, jako na operačním sále. Je jistě prospěšné zbavit se bakterií a virů, přehnaná čistota však našemu zdraví neprospívá. Pro správný vývoj imunity je nezbytný právě kontakt s mikroby. Existují bakterie a viry, které nás běžně obklopují. Tím si budujeme imunitu. Pro alergiky se doporučuje pravidelné vysávání, stírání i čistička vzduchu s certifikací. Přehnaným uklízením si ale můžeme alergii i přivolat.

Vsaďte na chytré spotřebiče

Zkuste si pořídit robotický vysavač na suché i mokré vysávání. Usnadníte si práci. Tento pomocník může pracovat za vás v době, kdy nejste doma a nebude vás rušit svým zvukem. Tyčový vysavač vám zase umožní vysávání ve vzpřímené poloze a výkon dnešních spotřebičů je opravdu dostatečný. Oblíbené jsou i bezdrátové vysavače. Současně vysají a vytřou, ušetří čas i energii a většinou je jejich součástí i ruční vysavač, který si poradí na nedostupných plochách. Výborné jsou i chytré žehličky a parní generátory, které rozpoznají pohyb a páru vypouštějí jen při pohybu a při nečinnosti se vypnou. Nemusíte se tak obávat, že jste doma nechali zapnutou žehličku.

Vařte chytře

Pokud například milujete smažená jídla a parní hrnec vás moc neoslovil, můžete se i tak zbavit rizika poškození zdraví plynoucího z přepáleného oleje. Pořiďte si horkovzdušnou fritézu, která místo oleje využívá ke smažení pouze horký vzduch. Olej se vůbec nepoužívá, nebo jen v nepatrném množství. V takové fritéze zdravě usmažíte hranolky i řízky jen s minimem tuku. Navíc vám nehrozí zápach z přepáleného oleje, který se line s klasického fritovacího hrnce.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient