Itálie vás zaujme svou architekturou

Návštěva Benátek

Do Itálie jezdí každoročně velké množství turistů, aby ochutnali pizzu a proslulé těstoviny. Toto však nejsou jediné věci, kvůli kterým byste měli Itálii navštívit. Může nabídnout také skvělé lyžování, moře, turistiku a překrásné stavby. Pojďte se podívat na ty nejznámější budovy, na které se můžete těšit.

Návštěva Benátek

V Benátkách zahlédnete spoustu nádherných památek. První z nich je Basilica di San Marco neboli bazilika svatého Marka. Dále pak kanál Grande a Dóžecí palác. V tomto městě zažijete romantiku v pravém slova smyslu. Uvidíte zde mimo jiné i úzké kanály se zpívajícím gondolierém.

Katedrála Narození Panny Marie

Jedná se o pátou největší katedrálu na světě, která je zasvěcena narozením Panny Marie. Je 157 m dlouhá a 109 m vysoká. Ze střechy katedrály lze vidět přibližně 135 věžiček a uvnitř katedrály zahlédnete mnoho soch a náhrobků. Dále pak nádherné sloupy ze zlata, stříbra nebo mramoru. Jedná se o největší stavbu v celém Miláně.

Itálie vás zaujme svou architekturou

Šikmá věž v Pise

Na tuto věž se jezdí dívat spousta turistů z celého světa. Věž měří okolo 55 metrů a původně byla postavena jako zvonice. Díky špatným základům a měkké půdě se začala postupně naklánět. V roce 1990 se vychýlení věže zvětšilo na více než 5 metrů, a proto byla zapuštěna železná lana, která měla věž zachránit. V současné době je vychýlení věže cca 4 metry.

Malebné město Verona

Toto městečko proslavila zejména Shakespearova povídka Romeo a Julie. Právě v tomto městě se celý příběh odehrával. Vidět zde můžete proslulý balkón známý jako Julii balkón, ze kterého Julie vyhlížela svého Romea. Narazíte zde také na další historické památky, kostely a nádherné úzké uličky.

Koloseum jako významný symbol Říma

Nejznámější koloseum na světě má 80 vstupních oblouků, kterými se diváci dostávali do arény. Jedná se o místo, kde soupeřili gladiátoři a odsouzení vězňové s divokými zvířaty. Každým rokem zde míří velké množství turistů, protože se jedná o nejvýznamnější symbol Říma.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient