Milujete minimalismus? Pořiďte si bezfalcové dveře se skrytými zárubněmi.

V moderních interiérech hraje minimalismus prim. Nehromadíme zbytečnosti a převládá praktická jednoduchost s čistými liniemi. Už jste viděli minimalistické dveře? Vypadají opravdu perfektně.

Dveře k interiéru prostě neodmyslitelně patří. Spojují a oddělují místnosti. Někdy nám tak trochu vizuálně narušují prostor, což se dá hravě vyřešit. Vedle klasických zárubní si dnes totiž můžete vybrat i bezfalcové dveře se skrytými zárubněmi. Ty totiž doslova splývají se zdí a vytváří jednotnou linii dveří a stěny. Dveřní komponenty už vůbec nevidíte. Kryté zárubně dovedou minimalistický interiér k dokonalosti.

Bezfalcové dveře

Pokud zvolíte bezfalcové dveře bez polodrážky se skrytými zárubněmi, váš interiér bude působit mnohem čistěji. Moderní řešení elegantně schová všechny konstrukční prvky přímo do zárubně nebo do samotných dveří. Dveře v prostoru nijak neruší a velmi pěkně souzní se zbytkem interiéru. Minimalistický vzhled zůstává zachován. Možností jsou i atypické tvary, třeba šikmé, rozměrově upravené dveře nebo bez nadpraží. Dají se použít i pro posuvné dveře.

Skryté zárubně

Skryté zárubně vytvoří dveřní průchod bez orámování kovovou či dřevěnou zárubní. Dveře tak zůstávají v jedné rovině s okolní zdí a dokonale s ní splývají. Na přechod upozorní jen nepatrná spára. Dveře mohou mít navíc stejný dekor jako zeď a na průchod upozorní jen klika. Zvolit můžete i kontrastní provedení, třeba lesklé černé dveře Masonite v bílé stěně, které do minimalisticky pojatého interiéru skvěle zapadnou.

Technologie skrytých zárubní

Skrytá zárubeň se instaluje přímo do zdi. Omítka se dotáhne až na hranu neviditelné zárubně, která je pod omítkou. Schované jsou i panty ukryté v konstrukci samotné zárubně. Dveře jsou funkční, vysoce odolné a mají dlouhou životnost. Základem jsou hliníkové profily překryté omítkou a výmalbou. Skryté zárubně se dají použít při výstavbě domu i rekonstrukci během mokré i suché výstavby.

1 názor na “Milujete minimalismus? Pořiďte si bezfalcové dveře se skrytými zárubněmi.”

  1. Musím uznat. že bezfalcové dveře jsou skutečně velmi elegantní. Dnes už jsou výrobcům i zákazníkům dostupné seřizovatelné skryté závěsy se kterými vypadají namontované dveře skutečně velmi pěkně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient