Recepty na fitness buchty do mikrovlnky

Recepty na fitness buchty

Dodržujete zdravou stravu, ale i přesto míváte chuť na sladké? Vyzkoušejte jednoduché buchty v mikrovlnné troubě, které připravíte ihned a navíc po nich nepřiberete ani gram. Tyto snadné recepty zvládne opravdu každý. Budete potřebovat hrníček, který můžete dát do mikrovlnky, suroviny a samozřejmě i mikrovlnnou troubu. Pojďte se podívat na tuto snadnou přípravu.

Banánová buchta

Na přípravu banánové buchty v mikrovlnce budete potřebovat 50 g rozmixovaných vloček, jednu polovinu banánu, kterou rozmačkáte a jedno vejce. Tyto suroviny smíchejte dohromady. Podle chuti můžete také přidat oříšky nebo semínka. Následně vložte do mikrovlnky přibližně na dvě minuty. Nenechávejte buchtu v mikrovlnce příliš dlouho, mohla by se vysušit nebo spálit.

Zdravá čokoládová buchta z mikrovlnky

Na přípravu si nachystejte 4 polévkové lžíce špaldové mouky, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce roztopené čokolády (alespoň 70 %), vanilkový extrakt a med podle chuti (není však nutný). Všechny suroviny smíchejte, vložte do hrníčku a mikrovlnku nastavte na dvě minuty.

Recepty na fitness buchty do mikrovlnky

Jablečný dezert v mikrovlnce

Budete potřebovat 1 lžíci ovesných vloček, 1 lžíci celozrnné mouky, vlašské ořechy, 1 lžíci strouhaného kokosu, trochu jedné sody, skořici, 1 vejce, lžíci mléka, 1 lžíci kokosového oleje a nakonec polovinu nastrouhaného jablka. Suroviny důkladně smíchejte, aby se nevytvořily hrudky a vložte do mikrovlnky na dvě minuty.

Buchty, které neznáte

Věděli jste, že se buchty mohou připravovat také ve slané formě? Udělejte se například takzvaný mugcake neboli buchtu do mikrovlnky s příchutí pizza. Potřebovat budete 30 g celozrnné mouky, jedno vejce, lžíci olivového oleje, lžíci rajčatového protlaku, trochu kypřícího prášku a koření. Vhodné je oregano nebo bazalka. Buchtu je možné obohatit například kousky mozzarelly nebo také oliv, které se nakrájí na kostičky a přidají do těsta.

Tip pro vás

Jakýkoli druh buchty připravené v mikrovlnce můžete na talíři dozdobit například čerstvým lesním ovocem, oříšky nebo zdravou ovocnou polevou. K některým druhům se hodí také bílý jogurt nebo zakysaná smetana.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient