Skvosty Nového Zélandu jsou perfektní volbou na dovolenou

Skvosty Nového Zélandu jsou perfektní volbou na dovolenou

Navštívit Nový Zéland je snem skoro každého. Je zde mnoho nádherných míst, které byste měli vidět. Věděli jste však, že i život na Novém Zélandu je úplně jiný než život v Evropě a konkrétně v České republice? Pojďte se tedy podívat, co je na tomto místě tak zvláštního.

Alternativní způsob života

Jak jsme již zmínili na Novém Zélandu se můžete těšit na úplně jiný styl života. Lidé zde chodí například do obchodu boso nebo nosí roztrhané kalhoty. Často můžete vidět, jak si někdo na piknik přiveze gauč nebo bydlí v obytném autě. Lidé jsou však zde milí a usměvaví.

Cathedral Cove

Toto místo navštěvují nejvíce fotografové, protože se jedná o velmi fotogenické místo. Leží na poloostrově Coromandel. Pokud navíc toto místo navštívíte při východu slunce, budete ohromeni krásou. Slunce nasvítí skály a okolní pláže, což bude vypadat nádherně i na fotkách. Toto místo ve vás zanechá silný dojem.

Mt. Tarawera

Mt. Tarawera je sopka, která leží poblíž města Rotura. V roce 1886 zničila vesnici poblíž této sopky a velmi obdivovanou přírodní památku růžové a bílé terasy. V dnešní době můžete vidět na vrcholku úžasný kráter, který je utvořený červenou vulkanickou horninou. Pokud sopku navštívíte v hezkém počasí, dohlédnete až k sopkám parku Tongariro.

Skvosty Nového Zélandu

Národní park Fiordland

Fiordland je největší národní park na Novém Zélandu. Uvidíte zde opravdovou divočinu, zelené pabukové lesy, kapradiny, mechy a nádherná jezera či řeky, která jsou lehce nazelenalá. Zde můžete podstoupit několik tras, které vedou skrz hory a lesy. Nejznámější stezka je Milfor, která vás rozhodně uchvátí.

Bay of Island neboli zátoka ostrovů

Toto místo nazval James Cook. Leží na severu Severního ostrova. Toto místo je vhodné pro lidi, kteří milují teplo a především slunce. Věděli jste, že na tomto místě je vše obráceně? Leží totiž na jižní polokouli. Na tomto místě navštivte přístavní městečko Paihia, kde můžete na lodi prozkoumat ostrovy v této zátoce.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient