Úchvatná místa v Chorvatsku vás nadchnou

Úchvatná místa v Chorvatsku vás nadchnou

Do Chorvatska vyráží mnoho českých turistů, protože se jedná o poměrně levnou, ale přesto velmi okouzlující destinaci. Svou dovolenou tak můžete trávit na klidné pláži u moře, v ruchu velkoměsta, v ději památek nebo například v přírodě. Podívejte se, jaká jsou nejkrásnější místa v Chorvatsku a vydejte se za nimi.

Pravá romantika v Chorvatsku

Pokud si chcete užit klid, vydejte se na ostrov Korčula. Na ostrově je spousta zeleně, takže si tam užijte také krásnou přírodu. Navíc je zde pláž jménem Pupnatska luka s křišťálově čistou vodou a nádhernou pláží. U pláže se také nachází kouzelné obrovské skály. Toto místo si užijete, jestliže se chytáte na klidnou dovolenou bez ruchu velkoměsta, nenajdete tam totiž žádné malé obchůdky se suvenýry ani bary. Jsou zde pouze dvě malé restaurace s vynikajícím jídlem a pitím.

Úchvatná místa v Chorvatsku

Návrat do minulosti

Máte rádi památky z dávných dob? Pak se přemístěte do hlavního města Chorvatska, a to Záhřeb. Zde poznáte skvělou kulturu a dějiny. Koná se tady známý festival, který vám přiblíží folklór z první ruky. Těšit se na něj můžete přibližně od poloviny dubna do začátku října, a to každý rok. Záhřeb je také centrem spisovatelů. Můžete navštívit sochu básníka Antona Gustava Matoše. V tomto města však působilo mnoho dalších známých osob. Jednou z nich je spisovatel Miroslav Krleža nebo královna chorvatských pohádek Ivana Brlic-Mažuranic.

Tradiční Plitvická jezera

Toto místo navštívilo již mnoho turistů. Pokud jste tam ještě nebyli, měli byste ho vidět. Můžete se tady přímo ubytovat. Nachází se zde různobarevná jezera, vodopády a krasové jeskyně. Tento výhled si rozhodně zamilujete, jedná se totiž o jedno z nejkrásnějších míst v Evropě. Nachází se tady také pralesní rezervace, do které však turisté nesmí, a to kvůli divoké zvěři. Jedná se o medvědy, vlky a rysy. Uvidíte i nádherné louky, dejte si však pozor, nachází se na nich i chráněné druhy rostlin.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient