Co vás může překvapit v Austrálii?

Austrálie je velmi vzdálená země, kterou však stojí za to navštívit. Překvapit vás může mnoha památkami a také přírodou. Na co se v této krásné zemi můžete těšit a proč byste ji měli navštívit? To vše se dočtete dále. Zároveň vám ukážeme, na jaká místa se přesně vydat a na jaká naopak ne.

Nebezpečné překvapení v podobě zvířat

Vyhněte se džungli a močálům, kde byste mohli potkat například nebezpečný druh hadů. Ti jsou schopni velmi rychle zaútočit a kousnout vás. Uštknutí může být bezbolestné, ale dokáže vám ochromit celé tělo. Po jeho uštknutí je velmi důležitá rychlá lékařská pomoc. Dále na vás v těchto oblastech můžou číhat krokodýli nebo velmi nebezpeční pavouci.

Kam můžou směřovat vaše první kroky?

Jako první stojí za zmínku Sydney, kde mezi nejznámější památky patří Sydney Opera House a také Harbour Bridge. Dále zde můžete navštívit i jiné historické památky. Překvapí vás zoologická zahrada Taronga nebo noční život v Darling Harbour. Jedná se také o sportovně založené město. Těšit se můžete na surfing, kriket nebo rugby.

Nebezpečné překvapení v podobě zvířat

Uluru jako nejfotogeničtější přírodní útvar v Austrálii

Uluru neboli rudý zázrak leží v centrální části Austrálie. Jedná se o posvátné místo, kde jsou velmi nádherné východy i západy slunce. Je součástí národního parku Uluru – Kata Tjuta.

Znáte Národní park Kakadu?

Jedná se o největší národní park v celé Austrálii a druhý největší na celém světě. Nachází se na severu Severního Teritoria. Na tomto území jsou deštné pralesy, mangrovové močály, vodopády nebo také starodávné skalní malby. Kromě toho je tu velké množství rostlin i zvířat. Jak se na toto místo dostanete? Navštívit jej můžete letadlem, lodí nebo automobilem. Nelze zde však přijít kdykoli. Od listopadu do dubna zde hrozí záplavy, kvůli období dešťů a možným rizikům povodní.

Zajímavosti na závěr

Věděli jste, že se v australských restauracích neplatí za vodu nebo že se zde jezdí na levé straně? Často tady lidé chodí i boso. Zajeďte se podívat do Austrálie a zkuste se o těchto zajímavostech přesvědčit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *