Dovolená snů na Madagaskaru

Chcete zažít kouzelnou dovolenou, na které se nebudete nudit? Vydejte se na ostrov jménem Madagaskar. Na tomto ostrově se nachází opravdu jedinečná fauna i flóra. Těšit se můžete na krásné útesy, kaňony i rozlehlé pláže, kde je možné se také potápět a poznat nádherný podmořský svět. Úžasné jsou také zvyky zdejších domorodců.

Národní park Analamazaotra

Čím je tento národní park jedinečný? Uvidíte zde mnoho nádherných druhů zvířat. Například lemury, které rozhodně v České republice jen tak volně neuvidíte. Konkrétně se jedná o lemury rodu Indri, kteří jsou ti největší lemuři na světě. V tomto místě se nachází mnoho lemuřích rodin, takže se nemusíte bát, že byste na žádné nenarazili. Dále pak v parku zahlédnete také volně žijící chameleony nebo různé druhy nádherných ptáků.

Národní park Analamazaotra

Madagaskarské kakao je to nejlepší

Na Madagaskaru můžete navštívit plantáže kakaa. Nejznámější je plantáž Millot, která funguje již od roku 1904. Nejedná se pouze o kakaovou plantáž, ale pěstuje se zde i koření a vyrábí se éterické oleje. Nejen, že se zde dozvíte, jak se vše vyrábí, ale také můžete zdejší plodiny ochutnat a zjistíte, že se jedná opravdu o ty nejlepší.

Hlavní město Antananarivo

Co všechno můžete vidět v hlavním městě Madagaskaru? Navštivte prezidentský palác, který v dřívějších dobách sloužil jako francouzská rezidence. Má jedinečnou architekturu z 19. století. V nynější době již k těmto účelům slouží nové modernější sídlo, které se nachází kousek od hlavního města.

Máte rádi architekturu? Pak se vydejte do muzea Andafivaratra. Nachází se v krásném růžovém barokním paláci. Uvidíte zde nejrůznější artefakty, které pochází od králů a královen z kmene Merina. Jedná se například o velký pozlacený trůn nebo také originály důležitých smluv.

Dalším nádhernými místem, ležícím v hlavním městě, je Rova. Rova je opevněný palác, který stojí na nejvyšším kopci. Byl postaven na počest královny Ranavalony I., sloužil následně pro odpočinek všem panovníkům, kteří v této zemi vládli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *