Hyposplátka vám pomůže k dokonalému bydlení

Bydlení řeší skoro každý mladý člověk. I já kdysi. Bydlení po podnájmech, rodiče mi říkali, že akorát vyhazuju peníze, které bych utratila za hypotéku. Nechtěla jsem se vázat, až jsem si spočítala, kolik jsem dala pronajímateli.

Hypotéka je lepší než nájem

V pronájmech jsem bydlela pět let. Průměrně mě výdaje vyšly měsíčně na asi 8000 korun pouze na nájmu. Víte, kolik jsem za těch pár let utratila? Skoro půl miliónu korun! Měla jsem kde bydlet, ovšem dala jsem peníze za něco, co nebylo mé. Najednou jsem se rozhodla, že své těžce vydělané peníze nebudu dávat do kapsy někomu jinému. Nabízelo se začít hledat výhodnou hypotéku. Zezačátku mi bylo líto, že jsem nevychytala čas, kdy zájemce o úvěr na bydlení nemusel mít nic našetřeno, dnes jsem ovšem ráda, protože jistina 20 % z celkové částky mi snížila úroky.

byt

Hyposplátka jako ideální řešení

Vůbec jsem se nevyznala v nabídce bank a jiných finančních institucí, které nabízely úvěr na bydlení. S pomocí rad různých přátel, kteří měli už zkušenosti, jsem narazila na hyposplátku. Výhodný úvěr, který se dá použít na koupi bytu či domu, lze díky němu postavit domek nebo rekonstruovat bydlení. Právě tak se o hyposplátce dozvěděli mí známí, kteří potřebovali opravit zděděný dům. Snoubí v sobě výhody stavebního spoření i hypotečního úvěru. Jeho úroková sazba patří k nejnižším na trhu, například mnou vybraná splátka hypotéky od Raiffeisen stavební spořitelny má úrok od 1,89 % ročně. Úvěrovou smlouvu získáte snadno a bez jakýchkoli poplatků. Stačí mít naspořeno 20 % z pořizovací ceny, což je minimum na trhu. Splátky si můžete rozložit na 30 let. Můžete se rozhodnout, jakou délku fixace budete chtít. Z produktů, které se mi nabízely, mi tento vyšel jako nejvýhodnější.

Splátka hypotéky snadno a rychle

Než jsem se začínala zajímat o hypotéky, většinou mi mí známí vyprávěli pouze tragické zkušenosti se sháněním vlastního bydlení a zajišťování hypoték. Dlouhé vyřizování úvěrů, složité papírování kolem koupě nemovitosti. Veškerým komplikacím jsem se vyhnula. Hyposplátka byla vyřízena velmi rychle. Žádné potíže. Stačilo si pouze na online kalkulačce přímo na stránkách nabídky zjistit, kolik budu platit a jak dlouho. Pak jen zbývalo sjednat si schůzku, podepsat úvěrovou smlouvu, s prodejcem sepsat kupní smlouvu a za pár týdnů bylo vše hotové. Vybrala jsem si menší byt, který představuje i určitou investici, protože až budu chtít založit rodinu, přestěhuju se do většího bytu nebo domu a tento byteček budu pronajímat. Splácení hypotéky mě nijak nezatěžuje, platím dokonce méně, než jsem dávala kdysi za nájem. Především tentokrát dávám peníze do svého, což se mi určitě zhodnotí, protože reality jsou nejlepší investicí.

rodina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *