I v hydraulice je potřeba se orientovat. Jak koupit hydraulické válce a čerpadla?

V posledních letech je dynamicky se rozvíjející technickou disciplínou bezpochyby hydraulika. S mechanickými vlastnostmi tekutin dosahuje technických účelů. Hydraulika jako taková kombinuje hydrostatistiku i hydromechaniku. Před dvěma lety jsem začal pracovat v tomto segmentu, protože mě hydraulika velice zaujala, ovšem někdy byl docela oříšek vybrat některé komponenty. S čím vším jsem se setkal? Jaká zařízení mě zajímají nejvíce?

Hydraulické válce

Často jsme v naší společnosti potřebovali hydraulické válce, neboť mají vskutku široké uplatnění. Setkal jsem se s mnoha druhy těchto válců – víceúčelovými, hliníkovými, těžkotonážními i dutými. Ještě existují hydraulické válce s dlouhým zdvihem či synchronním zvedacím systémem, ale ty jsme v našem oboru působení ještě nepotřebovali.

Hydraulická čerpadla

Objednávám také hydraulická čerpadla, která jsou známá i jako pumpy či agregátory. Pokud bych měl všechny vyjmenovat, byl by článek na tisíce řádků, protože opravdu existuje více než tisícovka různých variant. Já jsem se za dobu svého působení setkal s čerpadly ručními, elektrickými vzduchovými, bateriovými a benzínovými.

Hydraulické lisy

Zapomenout nemůžu ani na hydraulické lisy vyráběné v několika výkonech a velikostech. Vždy si nechávám záležet, abych sáhl po modelu, jenž má vysoce kvalitní rám, od něhož se odvíjí životnost samotného lisu.

Protože existuje několik různých výrobců hydraulických prvků, není jednoduché vybrat takového, jenž by vyhovoval po všech stránkách. V minulosti jsme používali hydrauliku od jiné značky než nyní, ale nebyli jsme spokojení, protože životnost byla krátká, kazivost vysoká. Potom jsme přešli na značku Enerpac, která nás zaujala svými recenzemi nejen na českém, ale i zahraničním trhu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *