Mé zkušenosti s hnízdečkem pro miminko a jeho výběr

Maminky mají dosti rozdílné názory na to, co ony samy a jejich děti potřebují. Některým stačí minimum a nechtějí do jejich výchovy zatahovat více moderních výdobytků, než je třeba, jiné by zase nejradši vykoupily celý obchod s dětským zbožím. Osobně jsem někde mezi těmito typy- nechci kupovat blbiny, ale jsem ochotná investovat do věcí, které malému pomůžou s vývojem, lepším zdravím, spánkem apod. Jednou z takovýchto věcí je i hnízdečko pro miminko, i když musím říct, že jsem tomu zprvu příliš nevěřila. Ale kamarádka pořídila své holčičce hnízdečko přede mnou a referovala mi, že se jí tím výrazně zlepšil spánek, takže jsem si řekla, že bych mohla tuto věcičku taky zkusit.

Jaké hnízdečko pro miminko vybrat?

Nejde sice o nic extrémní hodnoty a ceny solidních hnízdeček začínají už někde okolo tisícovky, ale i tak to není pro nás maminky zanedbatelná částka, takže jsem docela dost vybírala, než jsem hnízdo pro mimčo objednala. Nakonec jsem ho koupila z eshopu i-Mimi.cz, ale podobné modely se dají sehnat docela bezproblému i jinde. Tady se chci s vámi podělit a o pár rad, jak vybírat..

1) Určitě bych sháněla nastavitelný model- tzn. dětské hnízdečko pro miminko, které se dá stáhnout a tak změnit jeho velikost. Tak se přizpůsobí velikosti dítěte a zůstane okolo něj pořád obtáhnuté, což se miminkům moc líbí, protože se pak cítí v bezpečí.

2) Klasický polštář do hnízdečka moc nepasuje a je lepí koupit speciální, ale ten je samostatně poměrně drahý. Proto jsem volila nákup celého setu hnízdečka, polštářku a peřinky. Jako bonus mám jistotu, že k sobě jednotlivé prvky hezky ladí a pasují rozměrově.

3) Hnízdečko je super do postýlky na spaní, ale využijete ho dobře i jako podložku pro miminko na tvrdé, nebo studené podklady. Proto bych určitě sháněla hnízdo, které má silnější zateplenou spodní část a případně i takovou menší vyndávací matraci, která je pratelná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *